Πρόγραμμα-«μαμούθ» για την ανάπτυξη, ύψους 120 δισ. ευρώ, έχει ήδη προτείνει απο την περασμένη Πέμπτη, με επιστολή του προς τους Ευρωπαίους εταίρους, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, όπως αποκαλύπτει την Κυριακή γαλλική εφημερίδα, την ώρα που οι Γάλλοι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες για το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα «Journal du Dimanche», ο Ολάντ καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες, ανάμεσα τους και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, να υιοθετήσουν το πακέτο των μέτρων στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, και να το εφαρμόσουν άμεσα .

Στο 11σέλιδο κείμενο, ο ένοικος των Ηλυσίων παραθέτει τις απόψεις του για την ανάπτυξη, προκειμένου να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή οικονομία με βάση τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα δίκτυα προηγμένης τεχνολογίας .

«Τα μέτρα ανάπτυξης με άμεση ισχύ, ύψους 120 δισ. ευρώ, θα πρέπει να υιοθετηθούν από τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου» γράφει ο Ολάντ, σύμφωνα με την εφημερίδα .

Ο Γάλλος πρόεδρος, όπως επισημαίνει η «Journal du Dimanche», τονίζει ότι τα νέα μέτρα «θα πρέπει να εφαρμοστούν πριν το τέλος του έτους, μαζί με την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Επιπλέον, θα πρέπει να συνοδευτούν από μέτρα για την εργασία, κυρίως για τους νέους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook