«Καμία παροχή χωρίς αντάλλαγμα» τονίζει, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα \”Bild am Sonntag\”.

O επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) επαναλαμβάνει ότι «η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος» και προειδοποιεί ότι «θα ήταν λανθασμένη η εντύπωση ότι η συμπεριφορά της Ελλάδας δεν θα έχει καμιά συνέπεια».

«Χρήματα δίνονται μόνο για αντίστοιχα βήματα στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων» σημειώνει ο κ. Ρέσλερ και υπενθυμίζει ότι η Τρόικα έχει ήδη παρακρατήσει ένα δισεκατομμύριο από τη χρηματική βοήθεια.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας αποφεύγει να απαντήσει σε ερώτημα για το τι θα συμβεί «αν οι Έλληνες εκλέξουν τη λάθος κυβέρνηση», σπεύδει να διευκρινίσει ότι «οποιαδήποτε κυβέρνηση στο μέλλον, θα χρειαστεί να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων» και τονίζει ότι αν «η Ελλάδα δεν τηρεί τις ξεκάθαρες συμφωνίες, καταστρέφει η ίδια τις βάσεις για περαιτέρω οικονομική βοήθεια και, εν προκειμένω, ισχύει η αρχή: καμιά παροχή χωρίς αντάλλαγμα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook