Την θέση ότι η χώρα πρέπει αύριο, Δευτέρα, να έχει κυβέρνηση εθνικής ευθύνης με τη συμμετοχή τουλάχιστον της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Πρότεινε ακόμη να παρακαμφθεί η συνταγματική διαδικασία των διερευνητικών εντολών και να συγκληθεί κατευθείαν το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι, αντίθετα με άλλες παρατάξεις που επένδυσαν στον φόβο για τη νίκη του άλλου, το ΠΑΣΟΚ στήριξε τη μόνη λύση, αυτή της κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης. Το αποτέλεσμα των εκλογών καθιστά επιτακτική αυτή η γραμμή, υπογράμμισε.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει περιθώριο για κομματικά παιχνίδια. «Αύριο η Ελλάδα πρέπει να έχει κυβέρνηση» και τέτοια πρέπει να είναι μία κυβέρνηση εθνικής ευθύνης «τουλάχιστον με τη συμμετοχή ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ».

Ο Ευ.Βενιζέλος πρότεινε ακόμη να ζητήσουν όλοι οι αρχηγοί να παρακαμφθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και να συγκληθούν οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Ο τόπος δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητος», τόνισε.

Κλείνοντας ο Ευ.Βενιζέλος επισήμανε ότι με την πρώτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αυτή την εβδομάδα θα κάνει ανακοινώσεις για την ανασύνταξη της παράταξης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook