Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα είναι ο επιχειρηματικός κόσμος και οι παραγωγικοί φορείς της χώρας, οι οποίοι επιθυμούν να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό σχηματισμός κυβέρνησης, προκειμένου να προωθηθούν τα απαραίτητα αναπτυξιακά μέτρα, ούτως ώστε να ομαλοποιηθεί το κλίμα στην αγορά και η ελληνική οικονομία να αρχίσει σταδιακά να ξεφεύγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, έχει εξάλλου κατ\’ επανάληψη δηλώσει ότι στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η χώρα, οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να δώσουν το μεγάλο αγώνα για τη σωτηρία της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Δ. Μαθιός, πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, υποστηρίζει πως η λαϊκή εντολή της όποιας κυβέρνησης θα πρέπει να δοθεί στα χέρια ικανών προσώπων και δυναμικών πολιτικών που μπορούν , όχι μόνο να μεταφέρουν το μήνυμα των εκλογών, αλλά και να διαπραγματευθούν με αποτελεσματικότητα την τύχη του τόπου.

Επίσης, σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, για να έρθει η πραγματική ανάπτυξη στη χώρα, θα πρέπει να προωθηθούν σειρά μέτρων όπως παραδείγματος χάριν, κοινωνική συνεργασία με συγκεκριμένες και ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις για τα μισθολογικά και τα εργασιακά θέματα, πραγματοποίηση σχεδιαζόμενων επενδύσεων στην χώρα μας, χωρίς άλλες αναβολές και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, αναζήτηση και άμεση εφαρμογή τρόπων άμεσης μείωσης των τιμών στην ελληνική αγορά.

Το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε ότι «οι Έλληνες επέλεξαν τη σταθερότητα και τη δουλειά μέσα στην ευρωπαϊκή πορεία και το ευρώ»,ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης στο ΑΠΕ και σχολίασε στη συνέχεια ότι τα ποσοστά των κομμάτων μετά την εκλογική αναμέτρηση δείχνουν ότι ο λαός θέλει μία πολυκομματική κυβέρνηση που θα έχει βάθος χρόνου και «δεν θα μπει ο τόπος στην περιπέτεια των εκλογών, τουλάχιστον ως το 2014».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook