Πρώτο θέμα είναι τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών στα διεθνή ΜΜΕ, που τονίζουν πως οι Έλληνες ψηφοφόροι προτίμησαν τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που – όπως γράφουν – θα εξασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

«Τα κόμματα που είναι υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας εξασφαλίζουν κυβερνητική πλειοψηφία» είναι ο τίτλος του θέματος που φιλοξενεί το πρακτορείο Reuters, στο οποίο τονίζεται ότι έχασε με μικρή διαφορά η ριζοσπαστική αριστερά, η οποία απέρριψε τη λιτότητα. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για ανακούφιση στη ζώνη του ευρώ.

\"\"

«Σε αναζήτηση κυβέρνησης η Ελλάδα, την στιγμή που τα μετρητά λιγοστεύουν και η Ευρώπη απαιτεί νέα μέτρα», αναφέρει το Bloomberg, το οποίο φιλοξενεί και τις δηλώσεις του Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο οποίος ανέφερε ότι η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας.

\"\"

Στους New York Times αναφέρεται πως οι Έλληνες ψηφοφόροι έδωσαν τη νίκη με μικρή διαφορά στο κόμμα που είχε υποστηρίξει το πακέτο διάσωσης της χώρας, ενώ τονίζεται πως από πολλούς αυτές οι εκλογές ήταν μια τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

\"\"

Στο ίδιο μήκος κύματος και το BBC, το οποίο φιλοξενεί τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ενώ σημειώνει και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής στο «δύσκολο έργο» του σχηματισμού κυβέρνησης.

\"\"

Η γερμανική Bild αναφέρει σε κύριο άρθρο της πως οι Έλληνες ψήφισαν για το ευρώ και κάνουν λόγο για εκλογή θρίλερ, η οποία είχε αίσιο τέλος.

\"\"

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook