Τηλεφωνική διάσκεψη είχαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες των χωρών – μελών της G20, εν όψει της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 ισχυρότερων και αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη, που αρχίζει σήμερα στο Λος Κάμπος του Μεξικού.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, στη διάσκεψη μετείχαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και της Ιταλίας Μάριο Μόντι καθώς και οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Πιστεύω ότι αυτό που θα μεταδώσουμε είναι ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στο ευρώ» δήλωσε ο κ. Ραχόι, η χώρα του οποίου δεν ανήκει στη G20, αλλά είναι συχνά προσκεκλημένη στις συνόδους κορυφής της.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε πόση ώρα διήρκεσε η τηλεφωνική διάσκεψη, στην οποία συμμετείχε από το αεροσκάφος που τον μετέφερε στο Μεξικό.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών και συντόνισαν τη θέση τους εν όψει της έβδομης συνόδου κορυφής της G20 που αρχίζει σήμερα στο παραθαλάσσιο αυτό θέρετρο του Δυτικού Μεξικού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook