«H πραγματικότητα έρχεται σε αντίθεση με το στερεότυπο που έχει επικρατήσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, στον οποίο συμμετέχει και η Αυστραλία, η Ελλάδα έρχεται πρώτη στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, οι Έλληνες βρίσκονται στη δεύτερη θέση σε ώρες εργασίας, ενώ έχουν εφαρμοστεί πολιτικές και μέτρα ενδεικτικά για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την αντιμετώπισης φαινομένων διαφθοράς στο σύστημα συνταγογράφησης, που όμως απαιτούν χρόνο για να ευοδώσουν».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Lateline του αυστραλιανού ABC.

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε ακόμα ότι «παρά τις αντιρρήσεις της κ. Μέρκελ, η προοπτική έκδοσης ευρωομολόγου είναι η μόνη ρεαλιστική προς την κατεύθυνση της επιβίωσης και εμβάθυνσης της νομισματικής ένωσης όπως και η ενοποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος».

Τέλος, στην τοποθέτηση της δημοσιογράφου ότι «σε αντίθεση με την Ιταλία και την Ισπανία που βρίσκονται στην ίδια δεινή θέση, η Ελλάδα δεν προχωρά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, αλλά κυβερνάται από την διαφθορά και την φοροδιαφυγή» απάντησε ότι «η πραγματικότητα έρχεται σε αντίθεση με το στερεότυπο που έχει επικρατήσει».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook