Με τρία ευρώ επιβαρύνεται η κατ΄ οίκον πληρωμή των συντάξεων του ΟΓΑ από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, όπως προκύπτει από έγγραφο του αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της \”Δημοκρατικής Συμμαχίας\” Λευτέρη Αυγενάκη.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, μετά την ένταξη του ΟΓΑ στο διατραπεζικό σύστημα πληρωμών ΔΙΑΣ, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 40 του ν. 3863/2010, η πληρωμή της σύνταξης κατ΄ οίκον θεωρείται πρόσθετη υπηρεσία. 
\”Η υπηρεσία αυτή παρέχεται από τα ΕΛΤΑ στις περιπτώσεις που ο συνταξιούχος επέλεξε να πιστώνεται η σύνταξή του σε λογαριασμό των ΕΛΤΑ με κατ΄ οίκον πληρωμή και κατά τη διαδικασία της απογραφής των συνταξιούχων συμφώνησαν και οι ίδιοι να τους παρασχεθεί η υπηρεσία αυτή, γνωρίζοντας το ύψος της οικονομικής επιβάρυνσης\”, αναφέρει ο κ. Κουτρουμάνης και υπενθυμίζει ότι ο συνταξιούχος έχει πάντα το δικαίωμα αλλαγής της επιλογής του ως προς τον τρόπο πληρωμής τη σύνταξης και μπορεί να επιλέξει την πίστωση της σύνταξής του σε λογαριασμό που τηρεί σε οποιαδήποτε τράπεζα ή λογαριασμό των ΕΛΤΑ χωρίς την κατ΄ οίκον επίδοση, οπότε δεν θα έχει καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση. 
Σημειώνεται πάντως ότι με το ν. 3863/2010, από 1.1.2011, η καταβολή των συντάξεων του συνόλου των παροχών, των αποδοχών των υπαλλήλων και των λοιπών πληρωμών των ασφαλιστικών φορέων διενεργείται υποχρεωτικά με πίστωση λογαριασμών πληρωμών τράπεζας ή ΕΛΤΑ με δικαίωμα επιλογής από τον δικαιούχο. 
Στους συνταξιούχους του ΟΓΑ, αλλά και των άλλων ασφαλιστικών οργανισμών, οι οποίοι επέλεξαν τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ, για την καταβολή της σύνταξης τους, η σύνταξη καταβάλλεται ή με πίστωση του λογαριασμού τους ή εισπράττεται από το τοπικό κατάστημα των ΕΛΤΑ χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook