Η τελική πράξη της ελληνικής τραγωδίας δεν έχει ακόμη παιχτεί σύμφωνα με τον Νουριέλ Ρουμπινί. Ο γνωστός οικονομολόγος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, μετά την ανακοίνωση των exit polls, εκτίμησε ότι τους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ θα αποτύχει παταγωδώς, καθώς η οικονομία θα βυθιστεί στην ύφεση.

Όπως έγραψε ο ίδιος, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να πάει σε νέες εκλογές στις οποίες θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η χώρα θα βγει από το ευρώ.

Η ανάρτηση που έκανε στο λογαριασμό του έγραφε επακριβώς:

Nouriel Roubini ‏@Nouriel: «In 6-12 months ND-Pasok gov will fall as economy will fall into a depression. Then new elections will lead Syriza to win & Grexit to occur».

Ο κ. Ρουμπινί σε άρθρο του στους F.T. Deutschland πριν από περίπου ένα μήνα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ελληνική οικονομία δεν θα αντέξει την ύφεση και θα παραμένει εγκλωβισμένη σε έναν φαύλο κύκλο αφερεγγυότητας και έλλειψης ανταγωνιστικότητας που συνεχώς θα κλιμακώνεται.

«Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτό, είναι η ελεγχόμενη χρεοκοπία και η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη, που θα συντονιστεί και θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΚΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ, ελαχιστοποιώντας τις παράπλευρες απώλειες για την χώρα και την υπόλοιπη ευρωζώνη», συνέχιζε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη δεν θα προκαλέσει πάραυτα την μετάδοση του προβλήματος σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, καθώς οι χώρες αυτές παρουσιάζουν ήδη παρόμοια προβλήματα.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις για τη χώρα δεν σταμάτησαν εκεί, μιλωντας για αναπόφευκτο διαζύγιο σε καταδικασμένο γάμο.

«Σε έναν γάμο που μοιάζει καταδικασμένος να αποτύχει, είναι προτιμότερο να υπάρχουν κανόνες για το αναπόφευκτο διαζύγιο, ώστε να γίνει λιγότερο δαπανηρό και για τις δύο πλευρές».

Το άρθρο καταλήγει ότι «μια ομαλή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, συνεπάγεται σημαντικό οικονομικό «πόνο», αλλά το να βλέπεις σε slow motion την άτακτη κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας είναι χειρότερο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook