Σε μια περίοδο «που απαιτείται επιτακτικά δραστική αλλαγή ρότας της Ευρωζώνης και της ΕΕ, προκειμένου να αποφύγουν τη διάλυση, το \”μήνυμα\” που επιδιώκει να περάσει μερίδα της ευρω-ηγεσίας είναι ότι «πάμε σαν άλλοτε, με λιτότητα, περικοπές δημοσίων δαπανών και εσωτερική υποτίμηση», επισημαίνει σε δήλωση της η Ρένα Δούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα., η κ. Δούρου υποστήριξε ότι το μήνυμα είναι πως «η νέα κυβέρνηση οφείλει να συνεχίσει την ίδια πολιτική λιτότητας που επιτάσσει το μνημόνιο, προκειμένου, στο βάθος του… μέλλοντος να υπάρξει και \”βιώσιμη\” ανάπτυξη…».

«Σε δύο διαδοχικές αναμετρήσεις, μέσα σε διάστημα μικρότερο του 1,5 μήνα» σημείωσε, «ο ελληνικός λαός απέρριψε κατηγορηματικά το μνημόνιο και τις πολιτικές του, που έχουν προκαλέσει τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική καταστροφή στη χώρα μας. Προφανώς το αποτέλεσμα (εις διπλούν!) της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας, συνιστά… λεπτομέρεια για τους μετέχοντες στο Γιούρογκρουπ, λεπτομέρεια που δεν αξίζει καν να ληφθεί υπόψη».

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι «τα μέτρα λιτότητας στερούνται λαϊκής νομιμοποίησης, οδηγούν την οικονομία και την κοινωνία μας στο αδιέξοδο και διαλύουν την Ευρωζώνη» και απ\’ αυτή την άποψη λέει η κ. Δούρου οι εξελίξεις σε Ισπανία και Ιταλία είναι ενδεικτικές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook