Τα μαχαίρια βγήκαν στην ΕΑΣ Ηρακλείου και αφορούν κυρίως καταγγελίες για επιζήμια οικονομική διαχείριση από την πλευρά της διοίκησης. Τον «χορό» ξεκίνησε ο νέος πρόεδρος Ανδρέας Στρατάκης, μιλώντας για δάνειο που υπέγραψε με την Παγκρήτια Τράπεζα ο διευθυντής της Ένωσης, χωρίς την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου.

Ακολούθησε επιστολή του προέδρου του ΣΕΚΝΗ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣΗ, Κώστα Καράντζη, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση όλων των διευθυντικών στελεχών και στην συνέχεια να πραγματοποιηθεί «έκτακτη Γ. Σ για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης με νέα πρόσωπα και με τη συμμετοχή οικονομικού εισαγγελέα».

Αναλυτικά σε δήλωσή του το μέλος της ΕΑΣΗ, κ. Κώστας Καράτζης αναφέρει:

«Δεν είχα πρόθεση να δημοσιοποιήσω την επιστολή μου πριν τη συνεδρίαση του Δ. Σ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Πλην όμως οι δηλώσεις και αναφορές του ίδιου του Προέδρου της ΕΑΣΗ κ. Ανδρέα Στρατάκη με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας του Ηρακλείου στις οποίες κατηγορεί διευθυντικά στελέχη της οργάνωσης για ανάμειξη σε οικονομικό σκάνδαλο (σύναψη δανείου από την "Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα" με πλαστά πρακτικά συμβουλίου, με αναγκάζει να παραβιάσω τους κανόνες δεοντολογίας.
Οι ευθύνες για το πάρτι των εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΑΣΗ ανήκουν σε ολόκληρο το διευθυντήριο πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα συμβάντα τα γνώριζαν και τα συγκάλυπταν όλα τα στελέχη της πλειοψηφίας της διοίκησης και του διευθυντικού επιτελείου.

Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τη συγκεκριμένη καταγγελία η κίνηση του προέδρου μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως κίνηση αντιπερισπασμού με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την μετατόπιση ευθυνών.

Ως μόνη αξιόπιστη διαδικασία την οποία θα προτείνω στο Δ. Σ είναι να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλα τα διευθυντικά στελέχη της ΕΑΣΗ και να οδηγηθεί η οργάνωση σε έκτακτη Γ. Σ για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης με νέα πρόσωπα και με τη συμμετοχή οικονομικού εισαγγελέα προκειμένου να πραγματοποιηθεί αναλυτικός διαχειριστικός έλεγχος, να καταλογιστούν ευθύνες όπου υπάρχουν, να κινηθούν οι διαδικασίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων της οργάνωσης και να ξεκαθαρίσει επιτέλους το θολό τοπίο. Το πάρτι τελείωσε με τη βύθιση του "Τιτανικού"».

Δείτε εδώ ολόκληρη την επιστολή του κ.Κ.Καράτζη