Ο πρώην αρχηγός του γαλλικού κράτους, Νικολά Σαρκοζί, έγινε σήμερα στόχος μιας πρώτης μήνυσης, μετά το τέλος της προεδρικής ασυλίας του, καθώς δύο οικογένειες θυμάτων μιας επίθεσης στο Καράτσι τον κατηγορούν ότι παραβίασε το απόρρητο της έρευνας για την υπόθεση αυτή.

Εις βάρος του Νικολά Σαρκοζί μπορεί να ασκηθεί δίωξη από τα μεσάνυκτα της Παρασκευής, καθώς έκλεισε ένας μήνας αφότου εγκατέλειψε τα προεδρικά καθήκοντα.

Αυτή η πρώτη προσφυγή, που κατατέθηκε από δύο οικογένειες θυμάτων της επίθεσης της 8ης Μαΐου του 2002 στο Καράτσι, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 11 εργαζομένων της Διεύθυνσης Ναυπηγείων (DCN), καταγγέλλει τη φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας σε μια ανακοίνωση στις 22 Σεπτεμβρίου του 2011 σχετικά με την έρευνα της οικονομικής πτυχής της υπόθεσης της επίθεσης στο Καράτσι.

Στην ανακοίνωση αυτή, η προεδρία της Δημοκρατίας διαβεβαίωνε ότι «σχετικά με τη λεγόμενη υπόθεση του Καράτσι, το όνομα του αρχηγού του κράτους δεν υπάρχει σε κανένα από τα στοιχεία του φακέλου».