Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά θα έχει στις 20:30 την Δευτέρα ο Φώτης Κουβέλης.

Νωρίτερα πάντως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε θέσει θέμα προσώπου του πρωθυπουργού, μολονότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει αφήσει ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο Φώτης Κουβέλης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού»

«Όλα πρέπει να μπουν στο τραπέζι και τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις υπουργικές θέσεις», είπε ο κ. Κουβέλης.

Eκτός από την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, «κόκκινη γραμμή» για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση συνεργασίας είναι και η άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων για τη σταδιακή απαγκίστρωση από όρους και δεσμεύσεις του Mνημονίου, όπως ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι δεν άκουσε τον κ. Σαμαρά να μιλά, χθες, για επαναδιαπραγμάτευση, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να μπουν όλα στο τραπέζι, σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του πρωθυπουργού, αλλά και των υπουργών. Ανέφερε πως δεν θεωρεί αυτονόητο ότι ο κ. Σαμαράς θα είναι πρωθυπουργός και τόνισε ότι θα πρέπει να συζητηθούν και τα ονόματα των υπουργών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κουβέλης είχε την Δευτέρα διαβουλεύσεις με τα όργανα του κόμματος. Στις 12 συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή και στις 17.30 η Κεντρική Επιτροπή.

Τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς δηλώνουν ικανοποιημένα που το κόμμα τους όχι μόνο άντεξε την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κράτησε και αύξησε ελαφρώς τις δυνάμεις του, ενώ λένε ότι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για αυτούς θα είναι να συμβάλουν στην συγκρότηση κυβέρνησης.

.