Οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησαν την Δευτέρα  να συνεργαστούν μεταξύ τους και αλλά και με άλλες χώρες και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, όπως ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι \’Αναν, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στη συριακή κρίση.

Μετά τις συνομιλίες που είχαν στο Λος Κάμπος του Μεξικού οι δύο ηγέτες, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι διαπίστωσαν ότι έχουν πολλές κοινές απόψεις για το θέμα της Συρίας και ότι θα συνεχίσουν τις συζητήσεις.

\”Προκειμένου να μπει ένα τέλος στην αιματοχυσία στη Συρία ζητούμε τον άμεσο τερματισμό της βίας\” αναφέρουν οι δύο ηγέτες στην κοινή ανακοίνωσή τους, τονίζοντας ότι συμφωνούν με την άποψη ότι \”ο συριακός λαός θα πρέπει να μπορεί να επιλέγει το μέλλον του με ανεξάρτητο και δημοκρατικό τρόπο.

\”Συμφωνούμε ότι χρειάζεται να σταματήσει η βία\”, δήλωσε ο Ομπάμα, χωρίς να αναφερθεί στις διαφωνίες που είχαν οι δύο χώρες στην αντιμετώπιση του συριακού ζητήματος.

Αναφερόμενος στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να βρεθεί μια λύση από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι συνομιλίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook