Η κυβέρνηση της Μιανμάρ θέλει να τριπλασιάσει το κατά κεφαλήν ΑΕΠ μέσα στα επόμενα χρόνια, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Θέιν Σέιν, μιλώντας για «ένα δεύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων»

που θα επικεντρωθεί στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μετά από δεκαετίες στασιμότητας. Στη Βρετανία η Αούνγκ Σαν Σούου Κίι.

«Μέχρι το 2015/2016 η κυβέρνησή μας έχει ως στόχο να προσπαθήσει να αυξήσει το κατά κεφαλήν ΑΕΠ τρεις φορές από το έτος βάσης» δήλωσε σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, η οποία αναφερόταν στις λεπτομέρειες του πενταετούς εθνικού σχεδίου.

Ο Θέιν Σέιν ανέλαβε καθήκοντα τον Μάρτιο του 2011 και η κυβέρνησή του πραγματοποίησε πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

«Κατά το πρώτο έτος της εξουσίας, η εθνική κυβέρνηση έχει εργαστεί για τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις και την εθνική συμφιλίωση» δήλωσε.

«Από αυτό το έτος και μετά, εμείς εργαζόμαστε για τη διαμόρφωση ενός δεύτερου κύματος μεταρρυθμίσεων που θα επικεντρώνονται κυρίως στην ανάπτυξη της χώρας και του λαού. Από την άλλη πλευρά, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την εθνική συμφιλίωση, την ειρήνη, την  σταθερότητα, το κράτος δικαίου και την ασφάλεια των πολιτών» είπε.

Εν τω μεταξύ, η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης, Αούνγκ Σαν Σούου Κίι, βρίσκεται στη Βρετανία, όπου θα συναντηθεί με μέλη της βασιλικής οικογένειας και θα μιλήσει στο Κοινοβούλιο.

Η Σούου Κίι πραγματοποιεί περιοδεία-ορόσημο στο εξωτερικό, τη δεύτερη εκτός συνόρων της χώρας της εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Πριν από λίγες ημέρες παρέλαβε στο Όσλο το Νόμπελ Ειρήνης που είχε κερδίσει προ 20ετίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook