Έκκληση στο Στρατιωτικό Συμβούλιο που κυβερνά την Αίγυπτο να τηρήσει τις υποσχέσεις του για παράδοση της εξουσίας, έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την πρόσφατη επαναληπτική αναμέτρηση για την εκλογή του νέου προέδρου της χώρας.

«Εκατομμύρια Αιγύπτιοι ψήφισαν στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να εκλέξουν δημοκρατικά τον νέο πρόεδρο και με την ελπίδα για έναν πρόεδρο αλλά και μια κυβέρνηση που να έχουν εκλεχθεί από τον αιγυπτιακό λαό» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ.

«Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για την Αίγυπτο και προσελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον» τόνισε.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι δήλωσαν ότι ο υποψήφιός τους, Μοχάμεντ Μόρσι, κέρδισε τις εκλογές έναντι του αντιπάλου του Άχμεντ Σαφίκ, η εκστρατεία του οποίου αρνήθηκε να παραδεχθεί την ήττα.

Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να αναμένεται να γίνει την Πέμπτη.

Το στρατιωτικό συμβούλιο, το οποίο κυβερνά την Αίγυπτο μετά την απομάκρυνση του Χόσνι Μουμπάρακ τον περασμένο χρόνο, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα παραδώσει την εξουσία στον νεοεκλεγμένο πρόεδρο στα τέλη του Ιουνίου, αλλά στη συνέχεια δημοσιοποίησε ένα συνταγματικό έγγραφο με το οποίο διατηρεί τη νομοθετική εξουσία και τον προϋπολογιστικό έλεγχο έως ότου εκλεχθεί ένα νέο Κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook