Για τη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 28 και 29 Ιουνίου προετοιμάζεται το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, εκτιμώντας ότι πρόκειται για την πρώτη σημαντική δοκιμασία τόσο για τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος όσο και για τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο ίδιος ο κ. Σαμαράς ευελπιστεί ότι η Σύνοδος των Βρυξελλών θα αποτελέσει ουσιαστικά και την αφετηρία για αλλαγές στη δανειακή σύμβαση.

Από το πακέτο των αλλαγών που παρουσιάστηκαν προεκλογικά, στη Λεωφόρο Συγγρού θεωρούν ότι άμεσα μπορεί να προωθηθούν τουλάχιστον δύο: η δυνατότητα να καταβληθούν σε δόσεις οι φορολογικές επιβαρύνσεις της τελευταίας περιόδου από όσους αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, με την πρόβλεψη ότι το σύνολο της ετήσιας φορολογικής επιβάρυνσης δεν θα υπερβαίνει το 25% των εσόδων τους, και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που επηρεάζει τον τομέα του τουρισμού.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιδιώξει οι Βρυξέλλες να ανάψουν το πράσινο φως για την επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής που προβλέπει η δανειακή σύμβαση, τουλάχιστον κατά μία διετία (έως το 2016).

Όπως εκτιμάται, ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να εξηγήσει, προβάλλοντας και την εικόνα που καταγράφηκε από τις εκλογές, ότι είναι αναγκαίο να στείλει και η Σύνοδος Κορυφής το μήνυμα στην ελληνική κοινή γνώμη πως το Μνημόνιο επιδέχεται αλλαγές.

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Σαμαράς σχεδιάζει ένα κύκλο επισκέψεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, και συγκεκριμένα σε Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη, προκειμένου να ενισχύσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα εισήλθε σε περίοδο πολιτικής σταθερότητας.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook