Σιωπηλή -για την ώρα- κριτική προς την κυρία Αλέκα Παπαρήγα και προς τα στελέχη  που ανήκουν στο στενό της περιβάλλον ασκεί το εσωτερικό του Περισσού, καθώς αρκετά μέλη τους χρεώνουν την εκλογική αποτυχία του ΚΚΕ.

Είναι ενδεικτικό ότι το κόμμα έχασε 14 έδρες καθώς από τους 26 βουλευτές που είχε κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο πλέον θα εκπροσωπείται από 12 ενώ μετα βίας κατάφερε να εκλέξει τον κ. Θανάση Παφίλη ως βουλευτή Επικρατείας.

Κυρίως όμως αυτό που προβληματίζει έντονα τα στελέχη του ΚΚΕ είναι το γεγονός ότι το κόμμα, εν μέσω έντονης κρίσης, έξαρσης της φτώχιας και της ανεργίας, αλλά και αμφισβήτησης των αστικών κομμάτων, δεν κατάφερε να πείσει την κοινωνία.

Πάντως, η εσωστρέφεια που επικρατεί στον Περισσό δεν σημαίνει ότι τίθεται θέμα ηγεσίας, άλλωστε το ΚΚΕ έχει τους δικούς του ρυθμούς και συγκεκριμένες διαδικασίες όπου συλλογικά εκτιμώνται τα νεα δεδομένα και λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις.

Αποφάσεις που συνήθως δεν επηρεάζονται από εκλογικά αποτελέσματα. Επιπροσθέτως, πρέπει να σημειωθεί ότι η αποχώρηση της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα από την γενική γραμματεία του κόμματος θεωρούταν από πολλούς δεδομένη πολύ πριν τις εκλογές.

Η συγκεκριμένη εκτίμηση βασίζεται στο ότι η κυρία Παπαρήγα βρίσκεται στην ηγεσία του ΚΚΕ από το 1991, δηλαδή επί 21 έτη.

Πέραν αυτών το σύνολο των στελεχών του Περισσού αναγνωρίζει ότι η συνολική θητεία της γενικής γραμματέως είναι επιτυχημένη και ότι θα ήταν άδικο να συνδυαστεί μια ενδεχόμενη αποχώρησή της με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Πάντως, το επόμενο συνέδριο του κόμματος που είναι προγραμματισμένο για τις αρχές του 2013, πιθανότατα θα περιλαμβάνει και τις διαδικασίες διαδοχής. Το ζήτημα όμως που προκύπτει είναι εάν εως τότε θα έχουν αλλάξει  οι εσωτερικοί συσχετισμοί δυνάμεων ή απλά θα έχουμε αλλαγή προσώπων αλλά την ίδια πολιτική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook