Ο Ότο Ρεχάγκελ είναι το πρόσωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με την σχέση Ελλάδας και Γερμανίας και, όπως είπε και ο ίδιος, το τηλέφωνό του χτυπάει ασταμάτητα ενόψει της αναμέτρησης της Παρασκευής. Τι είπε για το ματς αυτός και ο Τοπαλίδης.

Οι δύο συνεργάτες στον πάγκο της Εθνικής ομάδας μίλησαν στην εφημερίδα Sportday, με τον Ρεχάγκελ να τονίζει αρχικά:

«Χτυπάει ασταμάτητα το τηλέφωνό μου από χθες βράδυ που οριστικοποιήθηκε η πρωτιά της Γερμανίας στον όμιλο και η διασταύρωσή της με την Ελλάδα», ανέφερε αρχικά ο Γερμανός και συνέχισε: «Θέλουν όλοι να μάθουν από μένα ποια είναι η γνώμη μου για τον αγώνα της Παρασκευής, από τη στιγμή που δούλεψα τόσα χρόνια στην Ελλάδα και, όσο να \’ναι, την ελληνική ομάδα την ξέρω καλά. Η Γερμανία έχει μεγάλη παράδοση και δύναμη στο υψηλό επίπεδο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι χαμένη από χέρι. Έχει τις πιθανότητές της και είναι σίγουρο ότι θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι η Ελλάδα έκανε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση στον αγώνα με τη Ρωσία και ήταν απολύτως δίκαιη η πρόκριση. Από \’κει και πέρα, όπως είπα και εδώ στη Γερμανία, κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την Ελλάδα ειδικά σε νοκ άουτ παιχνίδια, όπως αυτό της Παρασκευής. Γιατί η Ελλάδα με το πάθος και την αγωνιστικότητα που τη διακρίνει είναι πάντα ικανή για όλα».

Όσο για τον Γιάννη Τοπαλίδη, θεωρεί πως η Γερμανία έχει αδύναμο σημείο το οποίο ίσως μπορέσει να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα, και αυτό είναι στην άμυνά της:

«Είναι αναμφίβολα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για την Ελλάδα. Απ\’ ό,τι έχω δει μέχρι στιγμής στα ματς της Γερμανίας, δεν θεωρώ ότι είναι αχτύπητη. Η άμυνα είναι το αδύνατο σημείο της. Βέβαια όλα εδώ είναι σχετικά, διότι π.χ. στο ματς με τους Πορτογάλους, ο Χούμελς ήταν ο κορυφαίος της γερμανικής άμυνας. Γενικώς πάντως αν οι Γερμανοί έχουν ένα αδύνατο σημείο, αυτό είναι στα μετόπισθεν. Αφενός έχουν δύο πλάγιους μπακ που προωθούνται συνεχώς, αφετέρου το κέντρο της άμυνάς τους δεν έχει την απαιτούμενη σταθερότητα. Ο Λαμ είναι εξαιρετικός επιθετικά, αλλά όχι εξίσου σπουδαίος αμυντικά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook