Τουλάχιστον οκτώ άμαχοι και ένας ξένος στρατιώτης σκοτώθηκαν ενώ πάνω από δέκα ακόμη στρατιωτικοί και πολίτες τραυματίστηκαν σε τρία διαφορετικά επεισόδια βίας στο νότιο Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα.

Τρεις ένοπλοι οι οποίοι φορούσαν στολές αστυνομικών άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτών της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF), που τελεί υπό την διοίκηση του NATO, σκοτώνοντας έναν εξ αυτών.

Οι τρεις άνδρες διέφυγαν και αναζητούνται.

Στο κείμενο δεν διευκρινίζεται πού ακριβώς σημειώθηκε το επεισόδιο, πάντως ένας αξιωματικός της αφγανικής αστυνομίας μίλησε για την περιοχή Ζαρί της επαρχίας Κανταχάρ.

Οι επιθέσεις από ενόπλους που φορούν στολές της αστυνομίας και του στρατού αλλά και από Αφγανούς αστυνομικούς και στρατιώτες εναντίον δυτικών στρατιωτών έχουν αυξηθεί φέτος.

Η σημερινή ήταν η 17η επίθεση από μέλη των αφγανικών υπηρεσιών ασφαλείας ή άνδρες που φορούν στολές των αφγανικών υπηρεσιών ασφαλείας εντός 2012.

Συνολικά 23 μέλη της ISAF έχουν σκοτωθεί στις επιθέσεις αυτές, ανέφερε ο συνταγματάρχης Τζίμι Κάμινγκς, εκπρόσωπος του NATO, σε δηλώσεις του στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook