\”Οι καταθέσεις φαίνεται πως επιστρέφουν σιγά-σιγά στις ελληνικές τράπεζες μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ελληνικές εκλογές\”, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters.

Με το ρεπορτάζ αυτό του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου επιβεβαιώνεται χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του protothema.gr.

Το Reuters επισημαίνει ότι χθες και σήμερα δεν παρατηρήθηκαν εκροές μετρητών από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Έλληνας τραπεζίτης δήλωσε στο διεθνές πρακτορείο ότι τις τελευταίες ώρες είχαμε τις πρώτες λιγοστές καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεχιστεί η επιστροφή καταθέσεων.

Στο δημοσίευμα του protothema.gr αναφερόταν ότι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών επήλθε σχετική ηρεμία στους Έλληνες καταθέτες.

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν τραπεζικές πηγές, οι πολίτες αναμένουν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης προκείμενου σιγά σιγά να ξανα βάλουν τα χρήματα τα τους στους λογαριασμούς που μέχρι τώρα κρατούσαν στις θυρίδες και τα σπίτια τους.

Το Reuters αναφέρει ότι οι καταθέτες που πανικόβλητοι είχαν αποσύρει περί τα 800 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες πριν τις εκλογές της Κυριακής υπό τον φόβο της επιστροφής της χώρας στην δραχμή, πλέον επιστρέφουν μέρος των χρημάτων που είχαν κρύψει στα σπίτια τους.

«Η αιμορραγία σταμάτησε», ανέφερε τραπεζίτης στο πρακτορείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τράπεζα η οποία έχανε περί τα 30 εκατ. ευρώ την ημέρα πριν τις εκλογές, διαπίστωσε αλλαγή της τάσης από την Δευτέρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook