Με μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μελίνας Χριστοδουλάκη «Ένα καλοκαίρι σ’ εκείνο το πλατάνι» και σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Φλουρή, η θεατρική ομάδα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εκδηλώσεων του προγράμματος για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών.

Στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στο Ηράκλειο, σήμερα Τετάρτη 20/6/2012 στις 21:00, θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν το έργο μικροί και μεγάλοι.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια κ.α.) ή χρηματικό ποσό προκειμένου να διατεθούν σε κοινωνικά παντοπωλεία με τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου και το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου, αντίστοιχα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Υπάρχουν ανάμεσα μας κάποιοι που αρνούνται να υπακούσουν αβασάνιστα στις επιταγές της κοινωνίας, που αναρωτιούνται, που δυσφορούν με τις συνήθειες της, που αμφισβητούν. Υπάρχουν ανάμεσα μας κάποιοι που ονειρεύονται, που τολμούν.

Ο Άκης είναι ένα μικρό έφηβο μυρμήγκι, αθώο ακόμα, ονειροπαρμένο και ανήσυχο σαν κάθε έφηβο και λαχταρά να γυρίσει τον κόσμο. Γίνεται φίλος με ένα τζίτζικα το Χάρη, καλοσυνάτο, σοφό και φύσει ελεύθερο που καταλήγει να γίνει ο μέντοράς του.

Ο Άκης είναι ο αμφισβητίας που υπήρξε κάποτε μες στον καθένα και που ίσως ακόμα εξακολουθεί να κρύβεται και να στοιχειώνει κάποιες καρδιές.

Πόσο περιπετειώδεις θα είναι οι βόλτες του μες το τεράστιο δάσος μέχρι να ανακαλύψει τ\’ όνειρό του; Και μετά; Θα το ακολουθήσει τελικά; Θα το κυνηγήσει; Πόσο δύσκολο, ίσως και τρομερό μπορεί να είναι;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook