Την πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έχει συγκαλέσει για σήμερα, Τετάρτη, στις 10 το πρωί ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η συνεδρίαση δεν θα γίνει στη Βουλή, αλλά στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους, και θα διεξαχθεί λίγες ώρες μετά τη θυελλώδη συνάντηση του κ. Βενιζέλου με την ομάδα των «επτά» (Κ.Σκανδαλίδης, Μ.Ανδρουλάκης, Α.Διαμαντοπούλου, Μ.Χρυσοχοϊδης, Αν.Λοβέρδος, Π.Ευθυμίου και Ν. Ανδρουλάκης) για το θέμα της συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση.

Η εισήγηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που θα τεθεί προς επικύρωση στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ, είναι να μην μετάσχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας κεντρικά στελέχη ή πρώην υπουργοί. Η πρόταση αυτή όμως συνάντησε τις έντονες αντιδράσεις των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ανδρέα Λοβέρδου, οι οποίοι επέμεναν ότι το κόμμα θα πρέπει να εκπροσωπηθεί στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη. Ανάλογη θέση εξέφρασε και ο Πέτρος Ευθυμίου, αλλά σε χαμηλότερους τόνους.

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι κ. Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης φέρονται να απείλησαν ότι θα απόσχουν από τις κομματικές διαδικασίες εάν τελικώς επικρατήσει η πρόταση του κ. Βενιζέλου.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε στη συνάντηση στην Ιπποκράτους είναι το «επεισόδιο» μεταξύ του κ. Χρυσοχοΐδη και του Μ.Ανδρουλάκη. Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε «να μπουν οι πετυχημένοι στην κυβέρνηση» για να εισπράξει το ειρωνικό σχόλιο του Μίμη Ανδρουλάκη: «Εσύ είσαι πετυχημένος;».

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει τη συναίνεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε το πρωί της Τρίτης μαζί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις του κ. Βενιζέλου είναι να αξιοποιήσει περιφερειακά στελέχη που δεν συνδέονται άμεσα με το ΠΑΣΟΚ, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Ζανιάς, ο Γιάννης Στουρνάρας, η Λίνα Μενδώνη και ο Ναπολέων Μαραβέγιας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook