Μεγάλες ουρές παρατηρήθηκαν από το πρωί στο Πεδίο του Άρεως όπου μοιράστηκαν δωρεάν λαχανικά. Αγρότες από την Κρήτη μοίρασαν δωρεάν αγροτικά προϊόντα σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη στη Αθήνα.

Η συμβολή του αγροτικού Συνεταιρισμού «Ανατολή» της Ιεράπετρας είναι καθοριστική στις μέρες μας αφού διέθεσε δωρεάν 25 τόννους κηπευτικών σε εκατοντάδες οικογένειες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας

Παρά την υψηλή θερμοκρασία η εικόνα στο Πεδίο του Άρεως αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες. Μετά το κίνημα της πατάτας που είχε μεγάλη απήχηση στον κόσμο έρχεται το \”κίνημα\” των οπωροκηπευτικών να ανακουφίσει έστω και λίγο τον κόσμο.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται από ομάδα παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ανατολή» Ιεράπετρας Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και το TELEKRHTH.

Σήμερα θα διατεθούν 27 τόνοι οπωροκηπευτικών σε συσκευασίες των 10 κιλών.

Ο κος Αντώνης Ζαχαριουδάκης , πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας με την προοπτική να επεκταθεί για να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

Υποστήριξε επίσης ότι πολλοί καταναλωτές πέρυσι που αγόραζαν τα προϊόντα τους φέτος δεν μπορούν και με αυτόν τον τρόπο δείχνουν την αλληλεγγύη τους προς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook