Στη Γερμανία συνεχίζουν τα προκλητικά δημοσιεύματα για τη χώρα μας, τα οποία αναφέρονται και με ειρωνικό ύφος στην Ελλάδα, αλλά και στην εθνική μας ομάδα, εν όψει του αγώνα με τα «πάντσερ» την Παρασκευή για τους «8» του EURO 2012.

Αυτό το ματς απασχολεί έντονα και τον Τύπο στη Γερμανία, με τα ρεπορτάζ να μιλούν πάντως με υποτιμητικά σχόλια για τη χώρα μας, συνδέοντας αυτό το μεγάλο παιχνίδι με την κατάσταση στη Ελλάδα, αλλά και με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις… Δεν απουσιάζει από τις αναφορές των εφημερίδων και η Άνγκελα Μέρκελ, λόγω της επιθυμίας των συμπατριωτών μας για νίκη της εθνικής μας, θέλοντας έτσι να υπάρχει μια άτυπη ρεβάνς από την… Καγκελάριο της Γερμανίας! Μόνο που οι Γερμανοί όχι απλά υπερβάλουν, αλλά τραβάνε πολύ το… σχοινί της πρόκλησης! Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως μιλούν για φτωχούς Έλληνες, και δεν μπορούν να σωθούν.

Συγκεκριμένα, η «Bild» είναι αυτή που έγραψε: «Arme Griechen, die nächste Pleite gibt\’s geschenkt Gegen Jogi hilft KEIN Rettungsschirm». Φράση που σημαίνει: «Φτωχοί Έλληνες. Είστε το επόμενο θύμα. Καμία βοήθεια από τον Λεβ για να σωθείτε». Στο ρεπορτάζ υπήρχε μάλιστα φωτογραφία του Γιοακίμ Λεβ, αλλά και του Γιώργου Καραγκούνη από τον αγώνα με τη Ρωσία να τραβάει τα μαλλιά του, λόγω του πέναλτι που ζήτησε…
Επίσης, η συγκεκριμένη εφημερίδα υπογράμμισε: «Η Γερμανία δεν περιμένει τον προημιτελικό της Παρασκευής. 90 λεπτά, δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Παίζει και η κρίση του χρέους. Χαίρεται, αγαπητοί Έλληνες, δώστε τσάμπα την προτομή σας την Παρασκευή! Ενάντια στον Γιοακίμ Λεβ δεν θα σας βοηθήσει να σωθείτε!
Αυτά είναι τα σκληρά γεγονότα ποδοσφαίρου:

Η Γερμανία είναι η τρίτη ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA και η Ελλάδα (τουλάχιστον) 15η. Η Γερμανία δεν έχει χάσει κανένα από τα προηγούμενα οκτώ παιχνίδια κόντρα στην Ελλάδα (πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες)».

Η «Bild» συνεχίζει με ειρωνική αναφορά και προς τον Φερνάντο Σάντος και τις δηλώσεις που έκανε για τον αγώνα με την Γερμανία. «Ονειρέψου», ήταν ο τίτλος στο συγκεκριμένο κομμάτι για τον Πορτογάλο τεχνικό μας, και συνέχιζε: «Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας ανακοίνωσε : «Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα, αλλά όποιος παίζει εναντίον μας, πρέπει να φτύσει αίμα για να μας νικήσει». Με τη «Bild» να σχολιάζει για τα λόγια του Σάντος : «Όπως όταν οι Έλληνες εξοφλήσουν τα χρέη τους με το ίδιο δάγκωμα…»! Στο τέλος του σχετικού ρεπορτάζ υπάρχει μάλιστα και… προειδοποίηση, αφού η εφημερίδα γράφει: «Καλό είναι να γνωρίζετε ότι έχουμε φίλους στην Ελλάδα»!

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα «Hamburger morgenpost» είχε πρωτοσέλιδο φωτογραφία με Έλληνες φιλάθλους να πανηγυρίζουν στην Πολωνία και τίτλο: «Griechen wollen uns leiden sehen»! Φράση που που σημαίνει: «Οι Έλληνες θέλουν να υποφέρουμε». Με την εφημερίδα να σχολιάζει: «Και δεν έχουν και άδικο».

Στο εσωτερικό της εφημερίδας μπορεί κάποιος να διαβάσει σύνθημα: «Φέρτε μας την Μέρκελ», έχοντας και φωτογραφίες από τις Απόκριες στη χώρα μας, όταν η Ανγκελα Μέρκελ… καιγόταν ως καρνάβαλος! Στη συνέχεια η ίδια εφημερίδα ανέφερε: «Οι Έλληνες ψάχνουν εκδίκηση καθώς είναι πολύ περισσότερο από ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου. Για τους Έλληνες είναι ένας αγώνας στον οποίο θέλουν να θεραπεύσουν την πληγωμένη ψυχή του λαού τους– τουλάχιστον για λίγο. Είναι μια βραδιά που θέλουν να κάνουν την πανίσχυρη Γερμανία να υποφέρει – όσο το δυνατόν περισσότερο, ενδεχομένως και βίαια».

Αυτό που προκαλεί απορίες είναι πως ακολούθως η ίδια εφημερίδα έκανε λόγο για δηλητηριώδη ατμόσφαιρα από τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν μπλουζάκια που γράφουν: «Όλο μας το χρέος για ένα βράδυ με την κυρία Μέρκελ»! Κάνουν αρνητικά σχόλια ακόμα και για τις δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος για την δημοκρατία, τις επιστήμες και τα μαθήματα, όταν ο τεχνικός της εθνικής μας απάντησε σε Βρετανό δημοσιογράφο, ο οποίος τον ρώτησε και για την καγκελάριο Μέρκελ.

Να θυμίσουμε πως στη Γερμανία παίχτηκε και βίντεο με ηθοποιό να…διακωμωδεί τις… διαμαρτυρίες του Γιώργου Καραγκούνη στο πέναλτι που ζήτησε στον αγώνα με την Ρωσία…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook