Αγγλία και Γαλλία πήραν τελικά τα εισιτήρια για την επόμενη φάση του EURO 2012. Οι πρώτοι νίκησαν με δυσκολία του Ουκρανούς, ενώ οι δεύτεροι γνώρισαν την ήττα με 2-0 από τους Σουηδούς.

Πλέον στους \”8\” οι Αγγλοι που πέρασαν πρώτοι αντιμετωπίζουν τους Ιταλούς και οι Γαλλοί τους Ισπανούς.

Αγγλία-Ουκρανία 1-0

Σε ένα δύνατο ματς η Αγγλία πήρε το τρίποντο αποκλείοντας τους διοργανωτές. Το γκολ της νίκης για την ομάδα του Ρόι Χότζον πέτυχε ο Γουέιν Ρούνεϊ.

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά στο 61’ ο Ντέβιτς πλάσαρε η μπάλα πέρασε την γραμμή προτού ο Τέρι την απομακρύνει αλλά επόπτης και διαιτητές δεν μέτρησαν το τέρμα μέσα σε φοβερές διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Αγγλία (Χότζον): Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Μίλνερ(69’ Γουόλκοτ), Πάρκερ, Τζέραρντ, Γιάνγκ, Ρούνεϊ(87’ Τσαμπερλέιν), Γουέλμπεκ (82’ Κάρολ)

Ουκρανία (Μπλαχίν): Πιάτοφ, Γκούσεφ, Κατσερίδι, Ρακίτσκι, Σέλιν, Τίμοστσουκ, Γιαρμολένκο, Κονοπλιάνκα, Γκάρμας (78’ Ναζαρένκο), Μιλέφσκι (77’ Μπούτκο), Ντέβιτς (70’ Σεφτσένκο)

Σουηδία-Γαλλία 2-0

Η Γαλλία έκανε τα πάντα, για να μείνει εκτός από τα προημιτελικά του Euro, χάνοντας με σκορ 2-0από την αδιάφορη Σουηδία στην τελευταία αγωνιστική του τέταρτου ομίλου, ωστόσο ο… Θεός του ποδοσφαίρου δεν επέτρεψε την ήττα της Αγγλίας, όπου θα σήμαινε τον αποκλεισμό.

Τα γκολ των Σκανδιναβών σημείωσαν οι Ιμπραΐμοβιτς (54’) και Λάρσον (90+1’), με αυτή να είναι η πρώτη ήττα των «τρικολόρ» ύστερα από 24 παιχνίδια.

Σουηδία (Χάμρεν): Ίσακσον, Μέλμπεργκ, Γκράνκβιστ, Μ. Όλσον, Γ. Όλσον, Λάρσον, Σβένσον (78’ Χόλμεν), Κάλστρομ, Μπαϊράμι (46’ Βίλχεμσον), Ιμπραΐμοβιτς, Τοϊβόνεν (78’ Βέρνμπλουμ).
Γαλλία (Μπλαν): Γιορίς, Ντεμπισί, Ραμί, Μεξές, Κλισί, Ριμπερί, Νασρί (77’ Μενέζ), Εμβιλά (83’ Ζιρού), Α. Ντιαρά, Μπεν Αρφά (59’ Μαλουντά), Μπενζεμά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook