Ένας Γάλλος που συνδέεται με την Αλ Κάιντα συνελήφθη στο Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, ανακοίνωσαν στρατιωτικές πηγές.

Ο Νααμέν Μεζίς συνελήφθη από τις τοπικές υπηρεσίες πληροφοριών και θεωρείται στενός συνεργάτης του Γιούνις αλ Μαουριτάνι, ανώτατου αξιωματούχου της Αλ Κάιντα, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Πακιστάν.

Ο Μεζίς πιστεύεται πως έχει σχέσεις με άλλες οργανώσεις που έχουν έδρα την Ευρώπη και πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο για πιθανή συμμετοχή του στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

«Πρόκειται για έναν Γάλλο αλγερινής καταγωγής, με επιβεβαιωμένες σχέσεις με την Αλ Κάιντα. Είναι ένας γνωστός μαχητής του ιερού πολέμου (τζιχάντ) που εδώ και χρόνια κινούνταν στη ζώνη Πακιστάν-Αφγανιστάν-Ιράν» δήλωσε από το Παρίσι ειδικός που ασχολείται με την υπόθεση.

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν είχε αναθέσει προσωπικά στο αλ Μαουριτάνι τον σχεδιασμό επιθέσεων εναντίον «σημαντικών οικονομικών στόχων στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αυστραλία» είχαν ανακοινώσει οι πακιστανικές αρχές μετά τη σύλληψή του στο Μπαλουτσιστάν.