Ο Βασίλης Ράπανος και ο Γιάννης Στουρνάρας, δύο πρόσωπα με μεγάλη εμπειρία στις διαπραγματεύσεις, φαίνεται ότι έχουν προταθεί να αναλάβουν υψηλόβαθμους ρόλους στο νέο οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης. 

Τον Βασίλη Ράπανος  πρότειναν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, για τη θέση του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου.  Για την πρόταση αυτή ενημερώθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος φαίνεται ότι συμφωνεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο τέως πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδημος είχε προτείνει στον κ. Ράπανο να αναλάβει υψηλή θέση δίπλα του στο Μέγαρο Μαξίμου, κάτι όμως που ο επικεφαλής της ΕΤΕ είχε αρνηθεί.

Για τον Γιάννη Στουρνάρα λέγεται ότι υπάρχει η σκέψη να του προταθεί να παραμείνει στη θέση του σαν υπουργός Ανάπτυξης.

Ερωτηματικά προκαλούνται για το ποια θα μπορούσαν να είναι τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις υπόλοιπες θέσεις εκτός των επικεφαλής.  Άλλα πρόσωπα με εμπειρία, που εκτιμάται ότι μπορούν να στελεχώσουν συνολικά τα οικονομικά υπουργεία, λέγεται ότι είναι ο τέως διοικητής της Εθνικής, Τάκης Αράπογλου και οι βουλευτές της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Ράπανος είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου από το 1992 διδάσκει Οικονομική Ανάλυση και Δημόσια Οικονομική. Έχει ασχοληθεί αρκετά με την έρευνα, η οποία εστιάζεται στο χώρο της φορολογίας, στο ρόλο του κράτους στην οικονομία, καθώς και στα οικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα είναι πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας.

Μεγάλη εμπειρία έχει και ο υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Στουρνάρας (Καθηγητής Πανεπιστήμιου Αθηνών ), στον  οποίο πιστώνεται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων  (ΕΤΕΠ) να αλλάξει  την αρνητική στάση της σχετικά με τη μόχλευση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τα οποία χρησιμοποιούνται ως εγγυήσεις για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων.

Όσον αφορά τον  κ. Τάκη Αράπογλου, είχε διατελέσει μεταξύ άλλων διοικητής της Εθνικής Τράπεζας από το 2004 έως το 2009. Νωρίτερα, ήταν κορυφαίο στέλεχος της Citi στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook