Ο Στέφεν Χέστερ, διευθυντής της Royal Bank of Scotland δήλωσε πως, αν και οι προβληματικές οικονομίες χωρών της ευρωζώνης πασχίζουν να εφαρμόσουν τις σχετικές μεταρρυθμίσεις, λόγω της κατάστασης, μπορεί να πάρει χρόνια ώσπου να βρεθεί η λύση στην ευρωπαϊκή κρίση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του  πρακτορείου Bloomberg, από το Χονγκ Κονγκ, ο 51χρονος Χέστερ είπε: «Αυτή τη στιγμή, το θέμα είναι κατά πόσο, χώρες της Ευρώπης και ιδιαιτέρως του ευρωπαϊκού νότου είναι ικανές να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Στο μεταξύ, προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο για να εφαρμοσθούν οι μεταρρυθμίσεις».

Ο Χέστερ που πήρε τα ηνία της RBS το Νοέμβριο του 2008, αφού πρώτα η τράπεζα έλαβε το μεγαλύτερο πακέτο δανειοδότησης που έχει λάβει ποτέ βρετανική τράπεζα, είπε πως τώρα «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για την κυβέρνηση να πουλήσει τις μερίδιό της, διότι η τιμή των εταιρικών μετοχών είναι «πολύ χαμηλή».

Ενώ στο Λος Κάμπος του Μεξικού η ομάδα των G20 συζητά για την κρίση και οι Ευρωπαίοι ηγέτες υποσχέθηκαν να λάβουν «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για καταπολέμηση της κρίσης, ο Χέστερ τονίζει πως το ευρώ, πιθανότατα, θα τα καταφέρει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook