Αλλάζει όψη η Γέργερη καθώς τα έργα ανάπλασης προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ήδη είναι ορατή η αισθητική αναβάθμιση και η ανάδειξη του ιστορικού κέντρου του οικισμού.

Οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής δηλώνουν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των εργασιών και όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος.

Αντώνης Πρινιανάκης, σύντομα θα γίνει πράξη η βελτίωση των καθημερινών συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων αλλά και η δημιουργία ενιαίων διαδρομών τουριστικής αξιοποίησης.

«Η ανάπλαση της Γέργερης προχωρεί κανονικά και οι αλλαγές είναι πλέον αισθητές.

Τα έργα που ξεκίνησαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή και συνεχίζονται από εμάς, έχουν ως στόχο την ανάδειξη του χωριού, την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.

Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε η τοποθέτηση των νέων φωτιστικών σωμάτων, ενώ συνεχίζεται η υπογειοποίηση των καλωδίων και μόλις τελειώσει αναμένεται να απομακρυνθούν και οι ξύλινοι στύλοι της ΔΕΗ. Παράλληλα θα συνεχιστούν οι πλακοστρώσεις και οι παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του χωριού.

Μέρα με τη μέρα η Γέργερη αλλάζει και γίνεται ένας οικισμός σύγχρονος και φιλόξενους για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες.» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πρινιανάκης.

Πιο αναλυτικά, όταν ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες θα έχει επιτευχθεί:

Η ανάδειξη κοινόχρηστων χώρων που βρίσκονταν σε αχρηστία καθότι είτε δεν είχαν προσδιοριστεί τα όριά τους, είτε είχαν καταληφθεί από ιδιώτες

Η αποκάλυψη αξιόλογων αρχιτεκτονικών στοιχείων τα οποία άλλα δεν είχαν συντηρηθεί κι άλλα είχαν εξαφανιστεί από τη χρήση λανθασμένων υλικών

Ο εκσυγχρονισμός του δικτύου όμβριων υδάτων, στην τοποθέτηση φωτιστικών στοιχείων, στη βελτίωση και σήμανση μονοπατιών, καθώς και στην κατασκευή καθιστικών και παραδοσιακών βρυσών
Aνάδειξη του φυσικού πλούτου του οικισμού της Γέργερης, με την διαμόρφωση στοιχείων όπως βράχοι, φυσικές πηγές κ.α

Η δημιουργία χώρων στατικών εκθέσεων νέων καλλιτεχνών

Η διευθέτηση και πλακόστρωση του συνόλου της διαδρομής εντός του ιστορικού κέντρου

 Η δημιουργία χώρων παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρότερους κατοίκους του χωριού.

 Να σημειωθεί πως έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και στο αναψυκτήριο στο δάσος του Ρούβα και το επόμενο διάστημα ο Δήμος Γόρτυνας θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για την εκμίσθωσή του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook