Την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να δώσει στη νέα κυβέρνηση ότι καλύτερο έχει, για να αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας της εθνικής προσπάθειας επισήμανε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα του εθνικού διαπραγματευτή.

 1. Οι τρεις αρχηγοί ,οι οποίοι αποφάσισαν να σηκώσουν το βάρος των προβλημάτων της χώρας και των πολιτών , πρέπει  να καθίσουν σε ένα στρογγυλό τραπέζι και να επιλέξουν μια κυβέρνηση που θα συγκροτείται απ\’ ό,τι καλύτερο διαθέτουν τα κόμματά τους, αλλά και η χώρα γενικότερα.

 2. Ζητώ από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να  κάνει αυτήν την αξιολόγηση όλων των στελεχών της παράταξης με απόλυτη ελευθερία, αξιοκρατικά δίχως επετηρίδα, χωρίς να δεσμεύεται  από κανέναν μας .

 3. Ως εκ περισσού η διευκρίνιση πως δεν αυτό-προτείνομαι. Επισημαίνω, όμως , πως στις πρωτοφανείς συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα, οι δήθεν τεχνοκρατικές λύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης είναι απαράδεκτες.

 4. Η προώθηση της λύσης των προβλημάτων μας , οφείλουμε να συμφωνήσουμε πως, πρέπει να γίνει κατά βάση από δημοκρατικά νομιμοποιημένους πολιτικούς. Αυτή είναι η αλήθεια.

 5. Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την υπεύθυνη πολιτική δύναμη της Κεντροαριστεράς και δεν μας  επιτρέπεται να το μετατρέψουμε σε παρατηρητή των προσπαθειών των άλλων.

 

6. Η Βουλή, με πρόταση της Κυβέρνησης, επιλέγει τον Εθνικό Διαπραγματευτή και συγκροτεί την ομάδα του. Τη σχετική ιδέα έχει διατυπώσει έλληνας τεχνοκράτης στην Επιτροπή της Ε.Ε.

 7. Για να αντιληφθούμε τη δυναμική της πρότασης, ας σκεφτούμε ως εθνικό διαπραγματευτή τον κύπριο νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη!

 8. Οι διαπραγματεύσεις γίνονται στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook