Τις βαθμολογίες για την Α\’, Β\’, Γ\’ ερασιτεχνική κατηγορία αλλά και για τις κατηγορίες Παίδων, Προπαίδων, Τζούνιορ και Προτζούνιορ επικύρωσε κατά την τελευταία συνεδρίασή της η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

\”Μετά το πέρας των πρωταθλημάτων Α΄, Β΄ , Γ΄ τοπικής ερασιτεχνικής κατηγορίας, Παίδων , Προπαίδων, Τζούνιορ και Προτζούνιορ, σας ενημερώνουμε ότι η επικύρωση των βαθμολογιών έγινε με την επιφύλαξη ότι ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στα επόμενα πρωταθλήματα, να υπάρχει η ευχέρεια στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε. Π. Σ. Χανίων να συμπληρώσει τον αριθμό των ομάδων σε κάθε κατηγορία αναλόγως και σύμφωνα με τον Κανονισμό.

  Βάσει των προκηρύξεων από την Α’ τοπική κατηγορία πρωταθλήτρια ομάδα ως πρώτη του βαθμολογικού πίνακα ανακηρύσσεται η ομάδα «Π.Γ.Σ. Κισσαμικός» , η οποία μετά από αγώνες μπαράζ με τους πρωταθλητές των Ενώσεων Κρήτης, ανέρχεται στην Δ΄Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία. Από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται στην Β΄ κατηγορία οι ομάδες «Τιτάν Καλυβών» και «Θύελλα Καλαθαινών» σύμφωνα με τον πίνακα βαθμολογίας και της σχετικής προκηρύξεως της Α’ τοπικής κατηγορίας.

   Από τη Β’ τοπική κατηγορία ανέρχεται στην Α’ κατηγορία η πρωταθλήτρια ομάδα «Σπάθα Κολυμβαρίου»  και η δευτεραθλήτρια ομάδα « Α.Ε. Κυδωνίας». Στη Γ’ τοπική κατηγορία υποβιβάζονται οι ομάδες «Α.Ο. Διαγόρας», «Ενωση Θύελλα Καμίνια», «Ο.Φ.Δ.Γ. Αλμυρός» και « Α.Ο. Διγενής» σύμφωνα με τον πίνακα βαθμολογίας και της σχετικής προκηρύξεως της Β’ τοπικής κατηγορίας .

     Η ομάδα του «Ο.Φ.Δ.Γ. Αλμυρού» η οποία δεν κατήλθε να αγωνιστεί σε δύο [2] αγώνες του πρωταθλήματος  χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας και έγινε υπαίτια διακοπής ενός [1]  αγώνα, πέραν του ότι οι αγώνες κατακυρώνονται υπέρ των αντιπάλων σωματείων , σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ 2 του Κ. Α. Π. της αφαιρούνται έξι [6]  βαθμοί [ δύο για κάθε αγώνα] από τον πίνακα βαθμολογίας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου στην οποία θα αγωνίζεται. Η ομάδα « Α. Ο. Διγενής» ,η οποία δεν κατήλθε να αγωνιστεί σε τρεις [3] αγώνες του πρωταθλήματος [παραιτήθηκε] χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας , πέραν του ότι οι αγώνες κατακυρώνονται υπέρ των αντιπάλων σωματείων, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ 2 του Κ.Α.Π. της αφαιρούνται έξι [6] βαθμοί [δύο για κάθε αγώνα] από τον πίνακα βαθμολογίας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου στην οποία θα αγωνίζεται.  Η ομάδα «Ενωση Θύελλα Καμίνια» η οποία δεν κατήλθε να αγωνιστεί σε ένα [1] αγώνα του πρωταθλήματος χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας, πέραν του ότι ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του αντιπάλου σωματείου σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ 2 του Κ.Α.Π. της αφαιρούνται δύο [2] βαθμοί από τον πίνακα βαθμολογίας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου στην οποία αγωνίζεται. 

   Από την Γ’ κατηγορία ανέρχονται στη Β’ κατηγορία η πρωταθλήτρια ομάδα « Α. Ε. Κ. Χανίων» και η δευτεραθλήτρια ομάδα «ΙΝΚΑ» σύμφωνα με την προκήρυξη και τον βαθμολογικό πίνακα.  Οι ομάδες «Νέοι Περιβολίων» και « Α.Ο. Ατρόμητος» οι οποίες δεν κατήλθαν να αγωνιστούν σε τρεις [3] αγώνες του πρωταθλήματος [παραιτήθηκαν] , χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας, πέραν του ότι οι αγώνες κατακυρώνονται υπέρ των αντίπαλων σωματείων, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ 2 του Κ. Α.Π. τους αφαιρούνται και έξι [6] βαθμοί [δύο για κάθε αγώνα]  από τον πίνακα βαθμολογίας του πρωταθλήματος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου στην οποία θα αγωνίζονται.  Η ομάδα «Νέοι Μινωταυρου» η οποία δεν κατήλθε να αγωνιστεί σε δύο [2] αγώνες του πρωταθλήματος , χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας , πέραν του ότι οι αγώνες κατακυρώνονται υπέρ των αντιπάλων σωματείων , σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ 2γ του Κ. Α. Π. της αφαιρούνται τέσσερις [4] βαθμοί [δύο βαθμοί για κάθε αγώνα] από τον πίνακα βαθμολογίας του πρωταθλήματος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου στην οποία θα αγωνίζεται.

  Στο πρωτάθλημα Κυπέλλου Παίδων [ Α’ φάσης ] πρωταθλήτρια  ανακηρύσσεται η ομάδα «Α.Ο. Χανιά». Στο πρωτάθλημα Παίδων  [ Β’ φάση ] πρωταθλήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα «Α.Π.Σ. Δόξα Παχιανών» . Στο πρωτάθλημα Προπαίδων πρωταθλήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα  «Α.Ο. Ιωνία 2000».  Στο πρωτάθλημα Τζούνιορ πρωταθλήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα «Α.Π.Σ. Δόξα Παχιανών» και τέλος στο πρωτάθλημα Προτζούνιορ πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται η «Α.Π. Σούδας». Στο τουρνουά Προπαίδων «Ροδουσάκης Ιωάννης» στον 1ο όμιλο νικητής ανακηρύχθηκε η ομάδα « Π.Γ.Σ. Κισσαμικός» και στο 2ο όμιλο νικητής ανακηρύχθηκε η ομάδα «Α.Π.Σ. Δόξα Παχιανών».\”

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook