Την διοργάνωση δύο εκδηλώσεων κατά της βίας σε βάρος μεταναστών, που θα γίνουν την ερχομένη Δευτέρα στις 19.00 το απόγευμα στα Πευκάκια της Νέας Χώρας και την ερχόμενη Πέμπτη την ίδια ώρα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, ανακοίνωσαν σήμερα εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της πόλης.

Οι εκδηλώσεις γίνονται με αφορμή τις επιθέσεις που δέχθηκαν τις τελευταίες ημέρες από αγνώστους δράστες, τρεις οικονομικοί μετανάστες και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά.

Όπως δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης, Σεραφείμ Ρίζος, «οι δολοφονικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών σε βάρος οικονομικών μεταναστών, πρέπει να καταδικαστούν από το σύνολο της κοινωνίας. Είναι υπόθεση όλων να μην επιτρέψουμε να γενικευτούν τέτοια φαινόμενα».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του δικηγορικού συλλόγου Χανίων, Νίκο Τζάρα, «πρόκειται για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου χωρίς κανένα ιδεολογικό έρεισμα, από άτομα που απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή και δεν έχουν σχέση με την κοινωνία. Ζητάμε από την αστυνομία να ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα εγκλήματα και από την κοινωνία να αναλογιστεί το μέγεθος του προβλήματος που πρέπει να αντιμετωπισθεί».

Όπως δήλωσε ο Φώτης Ποντικάκης, εκπρόσωπος του συλλόγου δασκάλων-νηπιαγωγών, «καταδικάζουμε τις επιθέσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Θα πρέπει η πολιτεία και η αστυνομία να τιμωρήσουν αυτές τις εγκληματικές πράξεις και να τιμωρηθούν οι ένοχοι γιατί σε διαφορετική περίπτωση τέτοιες πράξεις θα αναπαράγονται».

Την καταδίκη κάθε μορφής βίας σε βάρος μεταναστών από την κοινωνία, ζήτησε το μέλος του φόρουμ μεταναστών Κρήτης Αμπντούλ Χατζή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook