Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Δήμος Ιεράπετρας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη, με αφορμή την τοποθέτηση του τελευταίου για το νοσοκομείο της περιοχής. Στην ανακοίνωση του ο δήμος κατηγορεί τον κο Κριτσωτάκη οτι παρενέβη για να ανακληθεί η απόφαση που ουσιαστικά κρατούσε ''ζωντανό'' το νοσοκομείο Ιεράπετρας. Συγκεκριμένα στο κείμενο αναφέρεται: 

''Σχετικά με το δελτίο τύπου – απάντηση του βουλευτή κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Το ηχητικό απόσπασμα με τις δηλώσεις του κ. Κριτσωτάκη είναι αδιάψευστος μάρτυρας για τη στάση του βουλευτή σχετικά με το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.
Λέει ξεκάθαρα πως τον ενδιέφερε να μην ανακληθούν οι αποφάσεις για να μη γίνουν ρουσφέτια.

Μα ο λαός της Ιεράπετρας δεν ζήτησε ρουσφέτι! Ξεσηκώθηκε μαζικά και απαίτησε με τα θεσμικά του όργανα και τους αιρετούς την αλλαγή της απαράδεκτης απόφασης του νέου Οργανισμού.

Δεν ζήτησε πίσω από διεργασίες και κλειστές πόρτες την ανάκληση.

Τη ζήτησε κλείνοντας το Δημαρχείο, συγκαλώντας έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και με την κινητοποίηση της κοινωνίας.

Αυτό το λέει ρουσφέτι ο κ. βουλευτής;

Αντίθετα, ο κ. Κριτσωτάκης λειτούργησε ρουσφετολογικά ως επίδοξος Κρητικάρχης.

Αντί να κάνει μια δημόσια δήλωση συμπαράταξης με το λαό και τους φορείς της Ιεράπετρας και να ζητήσει και ο ίδιος να ανακληθεί ο απαράδεκτος Οργανισμός του Νοσοκομείου Ιεράπετρας - ας το ζητούσε και για τα άλλα Νοσοκομεία της χώρας – προτίμησε να χρησιμοποιήσει τη βουλευτική του ιδιότητα για να κάνει αυτό για το οποίο κατηγορεί άλλους.

Να πάρει δηλαδή τηλέφωνο τον υπηρεσιακό Υπουργό και να ασκήσει πίεση για να ακυρώσει μια απόφαση την οποία κέρδισε με διεκδίκηση ο λαός, για να μην το εκμεταλλευτούν λέει οι πολιτικοί του αντίπαλοι!

Κάθε πολίτης της Ιεράπετρας κατάλαβε πολύ καλά ποιος διακατέχεται από μικροκομματική αντίληψη.

Κι αυτό γίνεται για δεύτερη φορά από τον ίδιο σε βάρος της Ιεράπετρας.

Η τοπική κοινωνία δεν ξεχνά την παρέμβασή του στη διχοτόμηση του Δήμου. Τα πρακτικά της Βουλής υπάρχουν. ''