Για τρίτη χρονιά φέτος συνεχίζονται στην πλατεία Κοραή οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες πέρυσι σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία καθώς η συμμετοχή των ηρακλειωτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

 Διοργανωτές των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων με τον τίτλο «…θα σε δω στην πλατεία Κοραή», που τελούν υπό την αιγίδα της Πρώτης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου, είναι οι πέντε επιχειρήσεις της πλατείας οι οποίες έχουν πάνω από 20 χρόνια παρουσία στη διασκέδαση του Ηρακλείου.

 Η Πρώτη Δημοτική Κοινότητα αλλά και «Το μήλο της Έριδος», «Ο Νότος», το «La Brasserie», το «Stone» και «Ο Αντίποδας» φιλοδοξούν και φέτος να μετατρέψουν την πλατεία Κοραή τις νύχτες του καλοκαιριού (Ιούνιο- Ιούλιο -Αύγουστο και Σεπτέμβριο) σε τόπο συνάντησης των ηρακλειωτών προτείνοντας μια πολιτιστική όαση με πρωταγωνιστές καλλιτέχνες που γράφουν τη δική τους ιστορία στη μουσική.

Το πρόγραμμα των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων το οποίο ξεκινά την Τετάρτη 27 Ιουνίου με τη συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου, περιλαμβάνει 10 συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών πανελλήνιας εμβέλειας που ανεβάζουν τον πήχη ποιότητας των φετινών συναυλιών.

Από το …πάλκο της πλατείας Κοραή θα περάσουν φέτος οι κρητικοί μουσικοί: Ψαραντώνης, Βασίλης Σταυρακάκης, Βασίλης Σκουλάς, Ψαρογιώργης, Πύλη του Ήχου, Ιάκωβος Πατεράκης και Άλλη Μπάντα.

Επίσης στην πλατεία Κοραή θα παίξουν οι πασίγνωστοι καλλιτέχνες: Χρήστος Θηβαίος, Γιώτα Νέγκα, Γεράσιμος Ανδρεάτος και Burger Project.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις θα γίνει προσπάθεια συγκέντρωσης βιβλίων τα οποία θα δωριθούν το Φθινόπωρο στην υπό δημιουργία «Απολλώνια» Βαλκανική Δανειστική Βιβλιοθήκη. Επίσης θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα δοθούν στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook