Ανησυχία σε γονείς και βρεφονηπιαγωγούς του Ηρακλείου έχουν προκαλέσει τα δύο περιστατικά Φυματίωσης που διαγνώστηκαν από γιατρούς του ΠΑΓΝΗ, όπου πριν λίγα 24ωρα μεταφέρθηκαν σε εμπύρετη κατάσταση 2 κοριτσάκια, 22 και 25 μηνών αντίστοιχα.

Αν και οι γιατροί εμφανίζονται καθησυχαστικοί, τονίζοντας ότι δεν διατρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού η φυματίωση δεν μεταδίδεται από παιδί σε παιδί ή σε ενήλικα, οι γονείς, τα παιδιά των οποίων φοιτούν στους ίδιους δημοτικούς σταθμούς, με τα 2 ανήλικα κορίτσια, ανησυχούν και καλούν τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν σε έλεγχο στους χώρους των σχολικών κτιρίων.

Σύμφωνα με τον γιατρό της δ/νσης υγιεινής της περιφέρειας Κρήτης, Μανόλη Λουμπούνη, η φυματίωση, συνήθως μεταδίδεται στα παιδιά από κάποιον ενήλικα του στενού συγγενικού τους περιβάλλον.

Μάλιστα, ο κος Λουμπούνης υποστήριξε ότι το ένα από τα δύο παιδιά που είναι αλβανικής καταγωγής δεν αποκλείεται να μεταδόθηκε η νόσος στην Αλβανία και να ήρθς στην χώρα μας ήδη κολλημένος από τον ιό της φυματίωσης.

Τα δύο παιδιά προσχολικής ηλικίας έχουν πάρει εξιτήριο από το ΠΑΓΝΗ και συνεχίζουν την θεραπεία τους στο σπίτι, υπό την παρακολούθηση του παιδιάτρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, κ. Γαλανάκη.

Να αναφέρουμε, τέλος, ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο έλεγχος στο οικογενειακό περιβάλλον των 2 βρεφών, προκειμένου να εντοπιστεί ο ενήλικας που τους μετέδωσε τον ιο.

Ρένα Βουρεξακη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook