Η Κρήτη θα «ταξιδέψει» τουριστικά μέσω του CNN Turk στην Τουρκία, εκπέμποντας παράλληλα μηνύματα ειρήνης, αλληλεγγύης, και καλής γειτονίας.

Ομάδα παραγωγής του μεγάλου ειδησεογραφικού Τουρκικού καναλιού CNN-Turk με επικεφαλής τον γνωστό δημοσιογράφο Fatih Turkmenoglou επισκέφθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, στο πλαίσιο μεγάλου τουριστικού αφιερώματος που ετοιμάζει το Τουρκικό κανάλι.

Ο Fatih Turkmenoglou που παρουσιάζει την δημοφιλή τουριστική εκπομπή «Η ζωή είναι ωραία ταξιδεύοντας», θα προβάλλει ταξιδιωτικό αφιέρωμα στην Κρήτη και αναμένεται να προβληθεί τον μήνα Ιούλιο στο δορυφορικό κανάλι. Θα προβληθούν συγκεκριμένα τέσσερις ωριαίες εκπομπές μια για κάθε Περιφερειακή Ενότητα του νησιού.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τον Τούρκο δημοσιογράφο ανέφερε ότι οι δύο χώρες μπορούν να λύσουν ειρηνικά τις όποιες διαφορές που υπάρχουν, για την πρόοδο και την ανάπτυξη των δύο χωρών.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος από την πλευρά του εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την φιλοξενία και τις ομορφιές της Κρήτης.

«Για πρώτη φορά επισκέπτομαι την Κρήτη και αποτελεί για μένα μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Επισκεφθήκαμε ολόκληρο το νησί, και ολοκληρώνουμε μια θαυμάσια παραγωγή-αφιέρωμα στη Κρήτη».