Μία νέα έρευνα από το τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, υποστηρίζει πως συγκεκριμένες συμπεριφορές στο Internet υποδηλώνουν κατάθλιψη. Στη έρευνα συμμετείχαν άνθρωποι με συμπτώματα κατάθλιψης και μελετήθηκε ο τρόπος με τον οποίο σέρφαραν και όχι το περιεχόμενο και τα sites που επισκέπτονταν.

Τα δεδομένα που συνέλλεξαν, βοήθησαν τους ερευνητές να προσδιορίσουν ποιες συμπεριφορές (συχνότητα χρήσης email, παρακολούθηση video, παιχνίδια, κλπ.), σχετίζονται με συμπτώματα κατάθλιψης. Για παράδειγμα, οι ερευνητές αναφέρουν πως οι καταθληπτικοί, εναλάσσουν μεταξύ των εφαρμογών συχνά, δείγμα πιθανώς έλλειψης συγκέντρωσης.

Οι ερευνητές ευελπιστούν πως θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα που θα καταγράφει την online συμπεριφορά και θα προειδοποιεί εάν ανιχνεύσει «ύποπτη» δραστηριότητα, ανάλογη των ευρημάτων των ερευνών. Σε κάθε περίπτωση πάντως, προειδοποιούν πως η συμβουλή ενός ειδικού ιατρού, είναι επιβεβλημένη.

Το θέμα που προκύπτει βέβαια από τη χρήση ενός ανάλογου software παρακολούθησης, είναι η ιδιωτικότητα κάθε χρήστη. Πως θα χρησιμοποιούνται τα δεδομένα που αντλούνται, ποιος θα έχει πρόσβαση σε αυτά, που θα αποθηκεύονται και πως θα προστατεύονται.

e-pcmag.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook