Ένας από τους ομήρους που κρατούσε ένοπλος σε κατάστημα τράπεζας στην Τουλούζη απελευθερώθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ένοπλος που κρατά ομήρους μέσα σε μια τράπεζα της Τουλούζης, στη νοτιοδυτική Γαλλία, άφησε ελεύθερη μία γυναίκα ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση και των υπόλοιπων τριών ατόμων, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή και από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο δράστης, που δηλώνει μέλος της Αλ Κάιντα, μπήκε στην τράπεζα το πρωί, πυροβόλησε μία φορά στον αέρα και πήρε ομήρους τους τέσσερις ανθρώπους που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μέσα στο κτίριο.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν πρόκειται για ληστεία που πήγε στραβά ή αν η πράξη αυτή έγινε σκόπιμα», ανέφερε αστυνομική πηγή.

«Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για κάποιον τρελό, αλλά αυτό δεν τον καθιστά λιγότερο επικίνδυνο», υποστήριξε άλλη πηγή, σύμφωνα με την οποία ο δράστης έχει ψυχιατρικό ιστορικό.

Ο άνδρας, η ηλικία και η ταυτότητα του οποίου δεν είναι γνωστές, μπήκε στην τράπεζα στις 10:10 (τοπική ώρα, 11:10 ώρα Ελλάδας) και κλείστηκε σ' αυτή με τέσσερις ομήρους, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της τράπεζας.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε κοντά στην πολυκατοικία όπου είχε κλειστεί ο 23χρονος Μεράχ και όπου τελικά σκοτώθηκε από τους άνδρες της Raid, της επίλεκτης μονάδας της γαλλικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, ο άνδρας που συνέλαβε σήμερα τους ομήρους απαίτησε την παρουσία της Raid. Στην αρχή της επίθεσής του έριξε ένα πυροβολισμό.

«Σχηματίζεται μια ομάδα για να αρχίσει το διάλογο» με τον άνδρα, δήλωσε ο εισαγγελέας της Τουλούζης Μισέλ Βαλέ.

Μονάδες επέμβασης από το Μπορντώ και τη Μασσαλία βρίσκονται καθ' οδόν προς την Τουλούζη και μια περίμετρος ασφαλείας έχει δημιουργηθεί σε ακτίνα 200 μέτρων γύρω από την τράπεζα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι γονείς των μαθητών ενός γειτονικού σχολείου έλαβαν στα κινητά τηλέφωνά τους γραπτά μηνύματα που τους καλούσαν να πάνε στο σχολείο για να πάρουν τα παιδιά τους.

protothema.gr