Σε καταδίκη των ρατσιστικών επιθέσεων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα με θύματα άστεγους μετανάστες στα Χανιά, καλεί η Ν.Ε του ΚΚΕ στο Νομό, συνδέοντας τα φαινόμενα αυτά με το ισχύον πολιτικό σύστημα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του το ΚΚΕ αναφέρει

\”Η Ν.Ε Χανίων του ΚΚΕ καταδικάζει το σύνολο των ρατσιστικών επιθέσεων που συντελούνται με όλο και αυξανόμενο ρυθμό και στο νομό μας, με αποκορύφωμα την βάρβαρη και άνανδρη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αιγύπτιου μετανάστη το βράδυ της Δευτέρας. Τα φαινόμενα έξαρσης της δράσης φασιστικών οργανώσεων , αξιοποιούνται από το αστικό πολιτικό σύστημα σε περιόδους που αυτό \”τραβάει ζόρια\”, όπως σήμερα, που δυσκολεύεται να διαχειριστεί την κρίση και να ενσωματώνει, να χειραγωγεί τα λαϊκά στρώματα όπως πριν.

Η κύρια πολιτική ευθύνη, ωστόσο, βαρύνει τις κυβερνήσεις, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Είναι αυτοί που, αξιοποιώντας και τα ΜΜΕ που βρίσκονται στα χέρια τους, προετοιμάζουν το έδαφος για τέτοιες επικίνδυνες πρακτικές, στοχοποιώντας τους μετανάστες ως αποκλειστικά υπεύθυνους για την αύξηση της εγκληματικότητας, των μεταδοτικών ασθενειών και όλων των δεινών των Ελλήνων εργαζομένων.

Κρατούν εγκλωβισμένους στη χώρα χιλιάδες μετανάστες που έχουν ως προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ, εφαρμόζοντας το Δουβλίνο ΙΙ και τη Σένγκεν. Αρνούνται τη νομιμοποίηση σε χιλιάδες άλλους που βρίσκονται και εργάζονται για χρόνια στη χώρα. Κατασκευάζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά. Δε χορηγούν πολιτικό άσυλο στους πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.

Απο την άλλη πλευρά, το οτι οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνούνται να δώσουν ταξιδιωτικά έγγραφα στους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και να μην μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για εκεί όπου είχαν εξαρχής προορισμό, δε δικαιολογεί κανέναν να παίζει το ρόλο του εξολοθρευτή μεταναστών.

Την ώρα που γίνονται διαβουλεύσεις και εξελίσσονται τα σχέδια ανασυγκρότησης και αναδιάταξης του πολιτικού συστήματος, με το νέο δίπολο κεντροδεξιάς – κεντροαριστεράς, στη βάση ψεύτικων διλημμάτων, επιδίωξή τους είναι ο λαός να είναι φοβισμένος και αφοπλισμένος. Να μη σηκώσει ανάστημα στην αντεργατική λαίλαπα, να περιμένει λύσεις από τα πάνω, από τους θύτες του.

Η Ν.Ε Χανίων του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους και αυτοαπασχολούμενους των Χανίων να μη δεχτούν να γίνουν απλοί θεατές στις τρομοκρατικές και εγκληματικές ενέργειες. Να απομονώσουν αποφασιστικά τις φασιστικές και ρατσιστικές συμμορίες, να μην εγκλωβιστούν σε αποπροσανατολιστικές και επικίνδυνες αντιλήψεις. Η εγκληματική δράση των φασιστικών οργανώσεων, αντιμετωπίζονται μόνο από ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook