Η ιταλική διαδικτυακή εφημερίδα Corriere della Sera δημοσίευσε άρθρο με πρωταγωνίστρια την Βίκυ Σταμάτη ενώ γίνεται αναφορά και στον σύζυγό της Άκη Τσοχατζόπουλο όσο και για τον \”Παρθενώνα της διαφθοράς\” δηλαδή το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Το παρουσιάζει ως το πιο ακριβό σπίτι της πόλης , ένα πανάκριβο νεοκλασικό, γεμάτο με το άρωμα του γιασεμιού που πλησιάζει τα βράχια της Ακρόπολης και βρίσκεται τόσο ψηλά, κυριολεκτικά και μεταφορικά ώστε να κοιτάζει τις ζωές των άλλων αφ’υψηλού.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος χαρακτηρίζει το σπίτι τους ως ένα παλάτι που προστατεύεται από μία σφυρήλατη σιδερένια πύλη, χωρίς να υπάρχει το όνομα του ιδιοκτήτη στο κουδούνι και με την ελληνική σημαία να κυματίζει με.. υπερηφάνεια.

Το άρθρο συνεχίζεται με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο να έχει την τιμητική του αναφέροντας ότι βρίσκεται στη φυλακή εδώ και μερικούς μήνες για δωροδοκία τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο κατηγορητήριο των 203 σελίδων οι δικαστές κάνουν λόγο για παράνομες πληρωμές που ελήφθησαν μεταξύ 1998 και 2001. Σημειώνεται μέσα ότι ο Έλληνας πολιτικός οργάνωσε ένα σύστημα υπεράκτιων εταιρειών και ελβετικών τραπεζικών λογαριασμών για να ξεπλύνει χρήματα και να αγοράσει ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα.

Πρωταγωνίστρια η Βίκυ Σταμάτη, πρώην υπάλληλος ΔΕΗ

Αφού κάνει μία μικρή αναφορά στον παρελθόν του Άκη Τσοχατζόπουλου στην πολιτική καταπιάνεται με την Βίκυ (Viki) την 30 χρόνια νεότερη σύζυγό του και σε παρένθεση έχει βάλει την πρώτη επαγγελματική της ιδιότητα δηλαδή πρώην υπάλληλο της ΔΕΗ.

Δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στον λαμπρό και χλιδάτο γάμο τους το 2004 στο Παρίσι και στην υπέρλαμπρη δεξίωσή τους στο ξενοδοχείο George V αλλά και στο πανάκριβο διαμαντένιο δαχτυλίδι που της χάρισε.

Μετά το γάμο όμως ήρθαν και τα ατελείωτα και υπερβολικά ψώνια της με τα 200 ζευγάρια παπούτσια, τα 6000 ευρώ που ξόδεψε σε μία ώρα για εσώρουχα και τα 76000 ευρώ που έδωσε σε μία μπουτίκ για ρούχα υψηλής ραπτικής.

Φτάνουμε στο σήμερα και το άρθρο κλείνει με το γεγονός ότι και η Βίκυ Σταμάτη,εκτός από τον σύζυγό της, βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής ενώ κάνει γνωστή και την απεργία πείνας που ακολούθησε επειδή ήθελε να κερδίσει τον κατ’οίκον περιορισμό λόγω του παιδιού της.

Το υπογεγραμμένο άρθρο σημειώνει ότι η ονομασία \’\’Παρθενώνας της διαφθοράς\’\’ προέρχεται από λόγια και δημοσιεύματα δικά μας.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook