Δεν έχει πόδια, αλλά ο Σπένσερ Γουέστ δεν το έβαλε κάτω. Ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες και πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής: κατάφερε να σκαρφαλώσει στο Κιλιμάντζαρο με τα χέρια!

Μπορεί ο Γουέστ να γεννήθηκε με γενετική ανωμαλία που του στέρησε τα κάτω άκρα και μπορεί οι γιατροί να έλεγαν στους γονείς του ότι δε θα γινόταν ενεργό μέλος της κοινωνίας, αλλά ο 31χρονος Καναδός έβαλε στόχο ζωής να ανέβει τα 5.895 μέτρα του αφρικανικού βουνού και τα κατάφερε διαψεύδοντας τους ειδικούς.

Αφού προπονήθηκε για ένα χρόνο, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο «βήμα» και με τους φίλους του Ντέιβιντ Τζόνσον και Αλεξ Μιρς, έφτασε έπειτα από οκτώ δύσκολες και επίπονες ημέρες στην κορυφή.

\"\"

Ο Γουέστ αναγκάστηκε να κάνει τη διαδρομή με τα χέρια κατά 80% και την υπόλοιπη με το καροτσάκι του όπου το έδαφος το επέτρεπε. Έτσι περνώντας μέσα από την πυκνή βλάστηση και σε άλλα σημεία την έρημο της Τανζανίας η ομάδα έφτασε στους πρόποδες του Κιλιμάντζαρου κι έπειτα στην πολυπόθητη κορυφή.

«Έβαλα στόχο να ανέβω στο Κιλιμάντζαρο όχι μόνο για να αποδείξω στον εαυτό μου τι μπορώ να κάνω, αλλά για να εμπνεύσω κι άλλους ανθρώπους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες», δήλωσε στη Daily Mail ο ευτυχής αναβάτης.

«Το να φτάσω στην κορυφή ήταν η πιο μεγάλη ψυχική και φυσική πρόκληση, αλλά το γεγονός ότι τα κατάφερα ενίσχυσε το μήνυμα που κρύβεται πίσω από την πίστη στον εαυτό και την πίστη στους άλλους», συμπλήρωσε κι ευχαρίστησε όσους έκαναν αυτό το ταξίδι δυνατό.

Από την προσπάθειά του μάλιστα συγκεντρώθηκε το ποσό των 300.000 λιρών που θα κατατεθούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Free The Children που ενισχύει τα παιδιά της Κένυας που δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook