Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του και να του απευθύνει πρόσκληση να επισκεφθεί το Βερολίνο.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, η κυρία Μέρκελ ευχήθηκε στον κ. Σαμαρά «καλή τύχη και καλή επιτυχία για το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του».

Ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ακόμη ότι «η καγκελάριος ελπίζει σε μια καλή συνεργασία με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το Βερολίνο».

Εν τω μεταξύ, η κ. Μέρκελ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θα επιθυμούσε να βρεθεί και ο Αντώνης Σαμαράς την Παρασκευή στο Γκντανσκ, για τον αγώνα Ελλάδας – Γερμανίας, απάντησε: «Από τη δική μου πλευρά, θα χαιρόμουν αν ερχόταν. Βεβαίως, ο ίδιος θα πρέπει να δει αν μπορεί».

Συγχαρητήρια από Μπαρόζο

Εξάλλου, συγχαρητήριο μήνυμα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ενεχείρισε στον πρωθυπουργό ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Π.Καρβούνης.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον κ. Καρβούνη στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης και παρέλαβε την επιστολή Μπαρόζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κομισιόν εκφράζει την υποστήριξη του προς την Ελλάδα και αναφέρεται στην ανάγκη συνεργασίας με τη νέα κυβέρνηση για την επαναφορά της χώρας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε στη συνομιλία του με τον κ. Καρβούνη ότι υπολογίζει πολύ στη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ύφεσης και της ανεργίας.


in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook