Δημοσκόπηση του Bloomberg που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη δίνει προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα έναντι του Μιτ Ρόμνεϊ, του αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι στις επερχόμενες εκλογές θα επιλέξει τον νυν πρόεδρο, έναντι του 40% που είπε ότι θα ψηφίσει τον Ρόμνεϊ.

Όσον αφορά την οικονομία οι Αμερικανοί που ρωτήθηκαν απάντησαν σε ποσοστό 49% ότι προτιμούν το όραμα του Ομπάμα για την επιστροφή της ανάπτυξης στις ΗΠΑ, έναντι του 33% που προτιμά την πολιτική του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του.

Η δημοσκόπηση του Bloomberg δείχνει ότι ο Ρόμνεϊ έχει ακόμη δρόμο μπροστά του μέχρι να διορθώσει τη «ζημιά» που υπέστη η δημοφιλία του στη διάρκεια της μάχης για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων: μόνο το 39% των ερωτηθέντων είχε θετική γνώμη για εκείνον, ενώ το 48% έχει αρνητική.

Το 55% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι είναι πιο αποκομμένος από την καθημερινότητα από ό,τι ο Ομπάμα, έναντι του 36% που πιστεύει ότι αυτός που είναι πιο αποκομμένος από την καθημερινότητα είναι ο Μπ.Ομπάμα.

Παρά τα καλά νέα για τον Αμερικανό πρόεδρο, η δημοσκόπηση αποκαλύπτει επίσης τη συνεχιζόμενη ανησυχία των Αμερικανών για την οικονομία της χώρας: το 62% εκτιμά ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε λάθος δρόμο, ενώ το 45% πιστεύει ότι τα παιδιά του θα έχουν κατώτερο βιοτικό επίπεδο από το δικό του.