Στους Ανεξάρτητους Έλληνες θα παραμείνει τελικά η έδρα και ο Νότης Μαριάς θα είναι βουλευτής Ηρακλείου σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, έπειτα από το μετεκλογικό θρίλερ που εκτυλίχθηκε χθες το οποίο ήθελε η έδρα να ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα τα όσα διαδραματιστήκαν χθες οφείλονται σε λάθος ερμηνεία του Νόμου.

Σε δηλώσεις που έκανε πριν από λίγη ώρα ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι ισχύει ο τωρινός νόμος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πήραν την έδρα.

Να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία που είχε χθες το FLASHNEWS.GR με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αλλά και συνταγματολόγους ήταν σχεδόν βέβαιο ότι οι εκλογές έγιναν με βάση τον νέο νόμο και ήταν σχεδόν βέβαιο ότι δεν υπήρχε κίνδυνος να «κινδυνέυσουν» οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να χάσουν την έδρα .

Μάλιστα εάν ο νόμος του 1985 με το ν+1 ήταν ακόμα σε ισχύ η Ν.Δ θα κέρδιζε αρκετές έδρες και ένα ακραίο σενάριο την ήθελε να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Η δήλωση του Νότη Μαριά 

«Μετά τη χθεσινή μου παρέμβαση και την δημοσιότητα που έλαβε πανελλαδικά το θέμα, το Πρωτοδικείο Ηρακλείου άμεσα με νεότερη απόφασή του έκανε δεκτούς τους νομικούς ισχυρισμούς μου και διόρθωσε τις νομικές πλημμέλειες της πρώτης απόφασής του.

Η διατήρηση του νομικού σκεπτικού της πρώτης απόφασης θα αποτελούσε κατάφορη παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας και θα απειλούσε να τινάξει στον αέρα την κατανομή εδρών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η εφαρμογή του εκλογικού νόμου του 1985, που έχει ως γνωστό καταργηθεί, θα μπορούσε να προικοδοτήσει με αυτοδυναμία τη ΝΔ, τη δε νεότευκτη συγκυβέρνηση με περισσότερες από 180 έδρες.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, μέσα από το διαδίκτυο και δια ζώσης, εκδήλωσαν τη συμπαράστασής τους στο πρόσωπό μου.

Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας ενάντια στα Μνημόνια και στην ξένη εξάρτηση».