Στο λιμάνι του Ηρακλείου έφτασαν, όπως είχε προγραμματιστεί, οι τρεις γερμανικές φρεγάτες που ξεκίνησαν στις 16 Φεβρουαρίου από την Γερμανία  στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος στη Μεσόγειο, όμως λόγω των γεγονότων στην Λιβύη κλήθηκαν να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή ακολουθώντας την διαδρομή Λιβύη-Αίγυπτο.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr η Πρόξενος της Γερμανίας στην Ελλάδα Μαριάννα Ζουριδάκη, "σκοπός του ταξιδιού με ενδιάμεσο σταθμό  το λιμάνι του Ηρακλείου, είναι κυρίως για  να ξεκουραστεί το πλήρωμα. Οι φρεγάτες, θα παραμείνουν τρείς ημέρες στην πόλη του Ηρακλείου, ενώ στις 13 του μήνα, θα μεταβούν στο λιμάνι της Λισαβώνας για την συνέχεια του εκπαιδευτικού προγράμματος."

Στο μεταξύ, ογδόντα Γερμανοί μετέβησαν στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Υπενθυμίζεται ότι και στο λιμάνι της Σούδας, στα Χανιά παραμένουν αγκυροβολημένα αλλά δυο ετοιμοπόλεμα  Αμερικάνικα μεταγωγικά, πλήρως επανδρωμένα.

Στο μεταξύ, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ καταγγέλλει την παρουσία των Γερμανικών φρεγατών στο λιμάνι της πόλης που όπως αναφέρει, "προφανώς είναι ενταγμένες στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των Αμερικανο-ΝΑΤΟικών για άμεση επέμβαση στη Λιβύη."