Το «τρίτο» μάτι της αποστολής της Εθνικής Ελλάδος έχει γίνει ένας γερμανός δημοσιογράφος, ο οποίος παρακολουθεί στενά τους ποδοσφαιριστές μας, μόλις δύο ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι. Όπως μάλιστα καταγράφει ο ίδιος αισθάνεται σαν το 007. 

Οι ποδοσφαιριστές επέλεξαν για την παραμονή τους το ξενοδοχείο Warszawianka, το οποίο βρίσκεται 38 χλμ έξω από το Warschau. Στο δημοσίευμα ο δημοσιογράφος εξιστορεί την καθημερινότητά του δίπλα στην Εθνική Ελλάδος, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο το μόνο που κάνει είναι να βρίζει, να καπνίζει και να τραγουδά δυνατά.

Μάλιστα, σχολιάζει και το κόστος των δωματίων που επέλεξε να διαμείνει η αποστολή, καθώς λέει το δίκλινο που αυτός έκλεισε κοστίζει μόλις 93 ευρώ τη βραδιά. «Με φειδώ και οικονομία…», γράφει με μία άκρως ειρωνική διάθεση.

Σε κάθε όροφο του ξενοδοχείου παρευρίσκονται περίπου 30 σωματοφύλακες, δύο σε κάθε όροφο. Ο προκλητικός ρεπόρτερ κοιμάται δίπλα από το δωμάτιο του 57χρονου Έλληνα προπονητή Φερνάντο Σάντος και παραπονιέται που για να αποκτήσει το  μπαλκόνι του αναγκάστηκε να πληρώσει εξτρά 9 ευρώ.

«Παρατηρώντας τον Σάντος από το μπαλκόνι μου, τον έβλεπα να ανάβει το ένα τσιγάρο μετά το άλλο. Αν η «αλυσίδα» των ποδοσφαιριστών της ελληνικής ομάδας είναι τόσο ισχυρή όσο η «αλυσίδα» των τσιγάρων του Έλληνα προπονητή, τότε σίγουρα το ματς προμηνύεται πολύ ζεστό...», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και τα χτυπήματα έρχονται απο παντού! Τον ενοχλεί ακόμη και ο καφές που καταναλώνουν, ο οποίος είναι cappucino και Latte Macchiato. «Και η σκληρή δουλειά συνεχίζεται», γράφει, ειρωνευόμενος απροκάλυπτα.

Ο δημοσιογράφος έχει πάρει κυριολεκτικά από πίσω τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και παρακολουθεί κάθε κίνησή τους. Στο στόχαστρό του πρώτος μπήκε ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος συνέχεια λέει, βρίζει, προφέροντας τις άγνωστες για τους γερμανούς λέξεις «Μαλ...» , «Άντε γαμ...» και «Kiss My As».