Την ώρα που οι Έλληνες επικρίνουν τη γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι δεν αλλάζουν τη «συνταγή» της σκληρής λιτότητας η γερμανική εφημερίδα Bild επικρίνει την Καγκελάριο και τον υπ. Οικονομικών της Γερμανίας για τον ακριβώς αντίθετο λόγο.

Oύτε λίγο ούτε πολύ οι δημοσιογράφοι της Bild κατευθύνουν τα βέλη τους στην κυρία Μέρκελ και τον κύριο Σόιμπλε επειδή το Βερολίνο συνεχίζει να χρηματοδοτεί την Αθήνα!

Για να ενισχύσουν τα επιχειρήματά τους και να θέσουν προ των ευθυνών τους Μέρκελ και Σόιμπλε αναδεικνύουν παλαιότερες δηλώσεις τους στις οποίες δεσμεύονταν έναντι των γερμανών φορολογουμένων ότι δεν θα συνεχίσουν να βοηθούν την Ελλάδα χωρίς αντάλλαγμα.

Για παράδειγμα… Σύμφωνα με το δημοσίευμα τον Μάρτιο του 2010, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ήταν αντίθετη στη χορήγηση ενισχύσεων προς τη χώρας μας. Συγκεκριμένα η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU) είχε δηλώσει στις 17 Μαρτίου στη Βουλή "ότι δεν βοηθούν ένα εξάνθημα που δεν μας πάνε ένα βήμα μπροστά την ΕΕ σε μακροπρόθεσμη βάση». Ποια έγινε η αλήθεια;  Το Βερολίνο μέσα στην ίδια χρονιά συμφώνησε πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Και συνεχίζει... Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν ήθελε να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα των φορολογουμένων άμεσα για τη διάσωση του ευρώ, παρά μόνο να δοθούν εγγυήσεις.

Η αλήθεια: Οι φορολογούμενοι παραχώρησαν σταδιακά 22 δισεκατομμύρια σε μετρητά για να ενισχύσουν τον ESM.

 Το ρεπορτάζ σχολιάζει ακόμη, ότι η χώρα έπειτα από ένα μικρό χρονικό διάστημα ακυβερνησίας, παρουσιάζει σημαντική πρόοδο μέσα σε λίγους μόλις μήνες, αναφέροντας ότι στις Βρυξέλλες «κλείδωσε» η παράταση για άλλα δύο χρόνια ( μέχρι το 2017) της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους προς τους εταίρους.