Τη συμπαράσταση του στο δίκαιο όπως τον χαρακτηρίζει αγώνα των ειδικευόμενων και ειδικευμένων ιατρών του νοσοκομείου Χανίων εκφράζει με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

\”Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των ειδικευόμενων και ειδικευμένων ιατρών του νοσοκομείου Χανίων και δηλώνει παρών στις κινητοποιήσεις τους. Ως γνωστόν, οι ειδικευόμενοι ιατροί του νοσοκομείου Χανίων έχουν ήδη προχωρήσει σε επ΄ αόριστον αποχή από τα τακτικά καθήκοντά τους, από τις 19 Ιουνίου, ενώ οι ειδικευμένοι ιατροί του νοσοκομείου προχωρούν από τις 21 Ιουνίου σε επ΄αόριστον επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την πληρωμή των χρωστούμενων εφημεριών τους.

Η λειτουργία του νοσοκομείου Χανίων έχει προ πολλού ξεπεράσει τα ανθρωπίνως ανεκτά όρια αποδεκτής άσκησης της Ιατρικής. Σε ένα νοσοκομείο όπου οι ιατροί έχουν υπερβεί τον εαυτό τους στην άσκηση του καθήκοντος, λειτουργούν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, υπερωριακά, 70 – 80 ώρες την εβδομάδα, χωρίς καν να πληρώνονται αυτή την εργασία. Σε ένα νοσοκομείο όπου το ζητούμενο είναι η ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες περίθαλψης, όπου ενώ δεν υπάρχουν πλέον  στοιχειώδη υλικά νοσηλείας ο αριθμός των ασθενών έχει αυξηθεί κατά 30% λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Σε ένα τέτοιο νοσοκομείο οι ιατροί δίνουν την καθημερινή άνιση μάχη τους αναλογιζόμενοι το κοινό συμφέρον και τη δημόσια υγεία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων θέλει ένα νοσοκομείο που να λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των μη εχόντων συμπολιτών μας. Πιστεύει ότι ο τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι ο απεγκλωβισμός της λειτουργίας του νοσοκομείου από τις λογιστικές τακτικές των μνημονίων και η διεκδίκηση των συνθηκών για ανθρώπινη και αξιοπρεπή άσκηση της Ιατρικής. Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους Χανιώτες, τους ζητά να συμπαρασταθούν στον αγώνα των ιατρών του νοσοκομείου, οι οποίοι προσπαθούν και καταφέρνουν να βρίσκονται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες πάντα δίπλα τους.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook