Επιστολή προς όλους τους αρμόδιους Φορείς απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή:

\”Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω για την κατάσταση που έχει περιέλθει το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου προκαλώντας αναστάτωση στην τοπική κοινωνία καθώς και έλλειμμα εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρία όχι μόνο της Κρήτης αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Πριν από οκτώ χρόνια, αυτό το έργο που κόστισε εκατομμύρια ευρώ, παραδόθηκε προς χρήση στην Κρήτη και το Ρέθυμνο, χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί ποτέ σε ουσιαστική λειτουργία. Από το 2007  αντιμετώπιζε σωρεία τόσο  τεχνικών (διαρροές υδάτων κλπ) όσο και λειτουργικών  προβλημάτων λόγω ελλείψεως προσωπικού, που παρεμποδίζουν τη λειτουργία του, καθώς απαιτούνται συγκεκριμένες εργασίες συντήρησης του κτιρίου.

Ο Οργανισμός λειτουργίας του Ιδρύματος, που εγκρίθηκε το 2009, προέβλεπε 11 θέσεις μόνιμου προσωπικού και σήμερα μετά την αποχώρηση και των τελευταίων συμβασιούχων του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου εργάζονται σε αυτό μόνο πέντε μόνιμοι υπάλληλοι, εκ των οποίων οι δύο έχουν ζητήσει την μετακίνησή τους σε άλλες μονάδες, ενώ μία ακόμη υπάλληλος εργάζεται με τρίμηνη απόσπαση.Είναι πλέον σαφές ότι η έλλειψη του προσωπικού καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του Ιδρύματος, το οποίο συν τοις άλλοις τελεί \”ακέφαλο\” διοικητικά μετά την παραίτηση του Προέδρου και τον αιφνίδιο θάνατο του Αντιπροέδρου.

Σε μια τέτοια ατυχή οικονομικά και αναπτυξιακά συγκυρία για τη χώρα μας, είναι τουλάχιστον παράλογο να μην μπορούν να λειτουργήσουν κοινωνικές δομές, που κόστισαν εκατομμύρια ευρώ, για να προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες και τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, που τις έχουν ανάγκη.

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οφείλει να δώσει λύση στα προβλήματα του μοναδικού ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης, αυτό του Ρεθύμνου, ώστε να μην αποτελεί πλέον ένα κτίριο \”φάντασμα\”, αλλά έναν αρωγό και κοινωνικό συμπαραστάτη των συνανθρώπων μας με Αναπηρία, που χρόνια τελούν σε αναμονή.

Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση και αναμένουμε την απάντησή σας\”.

                                                                                             

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook